LifestylemannenTips

Trend: sieraden met natuursteen

Trend sieraden met natuursteen

Een leuke nieuwe outfit is natuurlijk een perfecte manier om de warmere lentedagen mee in te gaan, en daar horen sieraden uiteraard ook bij. En ondanks dat het erg stijlvol is om een minimalistische look te dragen, zie je steeds meer sieradentrends met uitbundige kleuren én stenen. Deze trend gaat verder dan alleen de mooie kleur van de stenen, maar heeft ook een onderliggende betekenis. Veel stenen, zoals natuurstenen, maar ook edelstenen of geboortestenen, hebben namelijk ook een bepaalde werking en betekenis. Maar je kan uiteraard ook gewoon kiezen voor de kleur die jij het mooist vindt!

Sieraden met natuursteen

Dames sieraden met natuursteen zijn gemaakt van, zoals de naam het al zegt, natuurlijke materialen. Vaak zijn is de rest van het sieraad, alles behalve de steen, gemaakt van zilver of goud. Het leuke van sieraden met een natuursteen is dat je ze heel goed kan combineren met elkaar. Als je kiest voor dezelfde kleur, kan je gemakkelijk een armband, ketting en oorbellen met elkaar dragen. Maar ook verschillende kleuren combineren is een optie, kijk dan alleen wel goed naar je kleding, en zorg dat deze niet te opvallend is. Kies hier juist een neutrale tint, zoals zwart of wit.

Sieraden met natuursteen
Sieraden met natuursteen vrouwen

Oorbellen met natuursteen zijn dan ook een perfect voorbeeld van een echte eye-catcher. Een mooie toevoeging op een andere terugkomende sieradentrend, namelijk de “earparty”. Een earparty is eigenlijk gewoon een oor vól met oorbellen, piercings en earcuffs, wat vervolgens een mooi geheel wordt. Hierbij kan je het best kiezen voor één statement piece, en de rest rustig houden. Kies dus voor een oorhanger met een natuursteen! Deze hebben vaak opvallende kleuren en zullen het geheel ten goede komen.

En wist je de natuurstenen ook elk een aparte naam en betekenis hebben? Zo heb je bijvoorbeeld natuurstenen die gemaakt zijn van “Aquamarijn”, die in verband wordt gebracht met water en verkoeling. Of heb je juist behoefte aan heling van jouw emoties en wil je een sterker innerlijk? Kies dan voor de “Pink Opal”. Zo zijn er eindeloos veel verschillende kleuren én betekenissen!

Sieraden met edelsteen

Naast sieraden met natuursteen zijn de edelstenen ook erg populair. Deze zijn meestal iets ronder en egaler afgewerkt. De kleuren zijn daarnaast even opvallend en perfect als toevoeging aan een sieraad. Je kan de edelsteen sieraden met veel andere sieraden combineren, waardoor het een goede investering is.

Sieraden met edelsteen
Sieraden met edelsteen vrouw

Sieraden met geboortesteen

Als laatst zijn er tegenwoordig ook veel sieraden met geboortesteen te vinden. Dit is een ideaal cadeau, want elke geboortemaand heeft een andere steen, en dus leuk om te kiezen voor de maand waarin iemand jarig is. Daarnaast wordt het ook vaak als mooi geschenkje gezien voor een nieuwe moeder of een baby. Een geboortesteen is meestal iets subtieler in kleur en grote, maar heeft net als de edel- en natuurstenen ook elk een eigen betekenis.

Sieraden met geboortesteen
Sieraden met geboortesteen vrouw

Geef een reactie