LifestyleTipszakelijk

Hoe makkelijk is beleggen?

Hoe makkelijk is beleggen

Veel consumenten zien beleggen als een vorm van sparen die meer financieel voordeel biedt dan een ouderwetse spaarrekening. Maar dat wil niet zeggen dat beleggen voor iedereen is weggelegd. Juist omdat de opbrengsten bij het beleggen van geld hoger zijn is ook het risico een stuk groter. Als jij met de gedachte speelt om ook te gaan beleggen zul je jezelf eerst een belangrijke vraag moeten stellen. Ben je bereid zoveel risico te lopen dat de kans bestaat dat jouw geld minder waard wordt? Denk heel goed na over het antwoord op deze vraag, want als het antwoord nee is dan ben je beter af met een spaarrekening. Ben jij wel bereid dat risico aan te gaan? Lees dan wat andere consumenten te zeggen hebben over de diverse vormen van beleggen voor beginners. Met hun meningen op zak kun je beter besluiten welke mogelijkheden het beste bij jouw wensen en eisen passen.

Welk doel wil je bereiken?

Voordat je met het beleggen van jouw geld begint is het erg verstandig een gedegen plan te maken. In dit plan werk je uit wat je wilt bereiken en hoe lang je daarover wilt doen. Het is volkomen begrijpelijk dat je met een kortlopend plan lang zoveel vrijheid niet hebt als met een plan voor de lange termijn. Je hebt namelijk minder lang de tijd om tegenvallers op te vangen en weg te werken. Het is ook algemeen bekend dat het beleggen in aandelen en de voordelen die je daarvan zult hebben niet op de korte termijn te realiseren zijn.

Je zult je ook moeten afvragen hoeveel risico je wilt nemen. Hoe veiliger je belegt, hoe minder risico je vanzelfsprekend loopt. Het rendement zal de hoeveelheid risico die je neemt weerspiegelen en dus hoger worden naarmate je meer risico neemt. Bekijk een site als luminablog.nl waar je aanbieders vindt die je kunnen helpen het beste plan te maken.

Hoeveel wil je beleggen?

Om jezelf antwoord op die vraag te kunnen geven zul je er eerst zeker van moeten zijn dat je goed naar je huidige financiële situatie hebt gekeken. Beleg alleen met geld dat je op de lange termijn niet nodig hebt. Zorg er dus voor dat je niet al je geld investeert als je weet dat je in de komende maanden een grote uitgave voor je huishouden te doen hebt. Denk bijvoorbeeld aan een nieuwe koelkast, wasmachine of studiegeld voor je kinderen. Kies bovendien voor een maandelijkse inleg die je zonder problemen kunt missen. Op die manier voorkom je teveel druk op je huishoudelijke budget en blijft er genoeg over om normaal te kunnen leven.

Heb je van familie of vrienden gehoord over beleggen maar weet je er nog niet zoveel van? Schakel dan een expert in. Laat je goed voorlichten over de verschillende mogelijkheden, de spelers op de markt, welke risico’s er zijn er welke je het beste kunt vermijden en natuurlijk welk rendement dat je kunt verwachten. Door het inzicht van een expert zul je het beste mogelijke plan voor jouw situatie kunnen samenstellen. Kijk daarbij niet teveel naar het verleden want rendementen uit het verleden bieden namelijk geen garantie voor de toekomst.

Geef een reactie