LifestyleTips

Daten in corona tijd: Werken dating sites nou echt?

Daten in corona tijd: Werken dating sites nou echt?

Door de uitbraak van het coronavirus is het bijna onmogelijk geworden om nieuwe mensen in het echt te ontmoeten. Veel mensen keren zich dus naar dating sites om bijvoorbeeld hun ware liefde te vinden, maar ook om een snelle scharrel te vinden. Maar werken deze sites nou echt? En als ze werken, hoe kan je dan veilig daten?

Jezelf profileren op een datingsite

De manier waarop je jezelf profileert op een datingsite of de manier waarop je contact zoekt bepaald in hoge mate of je al dan niet een succesvolle date of partner zal vinden. Ga dan ook voor een normale, mooie foto (geen dronken foto met acht kratjes bier op de achtergrond) en omschrijf je positieve kanten en wat je zoekt in een date of relatie. Ga niet te ver in detail want dan kan je ook weer potentiële partners afschrikken, ga dus niet gelijk in detail over je kinderwens etc. 

Welke datingsite is wat voor mij? 

De keuze van een dating site is van groot belang. Elke datingsite heeft namelijk een doel. Ben je op zoek naar een one night stand of een flirt? Dan ga je je niet inschrijven voor een datingsite voor langdurige relaties, en andersom ook niet. Als je op zoek bent naar een serieuze relatie of naar iemand die wat hoger opgeleid is dan kunnen de websites Parship, EliteDating of Be2 wellicht iets voor jou zijn. 

Ben je een 50-plusser? Dan kan je wellicht het beste terecht op een senioren datingsite. Daar kan je dan leeftijdsgenoten en gelijkgestemden vinden. Voor een flirt of one night stand kun je terecht op “casual datingsites” zoals bijvoorbeeld VictoriaMilan. En als je nou echt niet weet waar je het beste terecht kunt is het wellicht even handig om de recensies over diverse datingsites te checken, dan weet je nog beter waar je nou aan toe bent. 

Veilig daten

Wat zeker handig is om te checken is of een dating site het keurmerk veilig daten heeft. Het keurmerk veilig daten is tot stand gekomen om de datingsites die veiligheid, transparantie en een goede klantenservice hoog in het vaandel hebben staan te kunnen onderscheiden. Door middel van dit keurmerk ben je er als consument dus zeker van dat je veilig kunt daten. Veel grote websites zoals Lexa en Parship hebben dit keurmerk al. Het is dus handig om naar dating sites te zoeken met dit keurmerk als je veilig wilt daten. 

Om te antwoorden op de vraag of dating sites nou echt werken? Voor de ene persoon wel en voor de andere niet. Verwacht dus ook zeker niet dat je op een datingsite binnen een dag je ware liefde tegenkomt. Dat is in het echte leven namelijk ook niet het geval. Of je nou online of offline gaat daten, je zult geduld moeten hebben. In ieder geval heb je na het lezen van dit artikel een idee van hoe je jezelf moet profileren op een website, hoe je zoekt naar dating sites die wat voor jou zijn en ook weet je van het bestaan van het keurmerk veilig daten af. Het zou dus gewoon helemaal goed moeten komen. 

Geef een reactie