algemeenLifestyle

Lekker genieten van een goede maaltijd

Lekker genieten van een goede maaltijd

Voor een perfecte garing bij het braden van een riblap is tijd belangrijk. Het is dus verstandig om een Karlsson klok in de keuken te plaatsen zodat je dit nauwlettend kunt volgen. Daarnaast is het ook lekker om  een originele soep te hebben die je voor de maaltijd eet. Dan is de Thom khai kai een van de beste soepen met heerlijke kokosmelk. Dit past bij bijna ieder gerecht.

Hoe kun je een riblap het beste bereiden?

Een Riblap braden is geen grote kunst, maar je moet er alleen wel de tijd voor nemen. Het lekkerste is om het vlees rondom goudbruin te bakken. Dit kun je meestal op een middelhoog vuur in 5 a 10 minuten bereiken. Het is natuurlijk afhankelijk van het formaat van het vlees en het gewicht. Daarna kun je er bouillon, wijn of water aan toevoegen om de riblap te laten garen. Dit proces neemt zo’n 2-3 uur in beslag. Het is ook lekker om te variëren met wat groente zoals uien en laurierblad. Echter zijn er ook mensen die van veel knoflook houden en dit vooraf al in de riblap drukken. Let wel op dat je dit eruit haalt voordat je hem gaat eten. In een stuk van de knoflook bijten is niet lekker want de  smaak hiervan is heel scherp. Het vlees is  klaar wanneer het helemaal uit elkaar valt. De meeste mensen vinden dit namelijk het lekkerste.

Een lekker thaise soep maken als voorafje

De soep van Tom kha kai heeft een heel verhaal als je jezelf verdiept in de geschiedenis hiervan. Zo is de oorsprong van dit gerecht ontstaan doordat er een overvloed was aan kokosnoten waar ze niets mee konden maken. Het belangrijkste ingrediënt van de soep is daarom kokosmelk. Daarnaast merk je als je door de verschillende gebieden reist dat er overal gekozen wordt voor een andere smaak. Dit komt doordat het land rijk is aan diverse soorten kruiden. Daarom kun je het ook nooit precies zo lekker thuis maken als dat je dit bij een Thais restaurant krijgt. Het is daarom ook leuk om af en toe te gaan uit eten of eten te gaan afhalen bij een restaurant ter afwisseling van de smaak. Net als de Chinese keuken geven zij hun geheimen niet prijs waardoor je dus nooit hetzelfde kunt maken. Echter kun je er wel de draai aan geven die jij het lekkerste vindt.

Klokken van Nederlandse bodem

De Karlsson klokken zijn afkomstig van onze eigen bodem. Wereldwijd is dit merk al tientallen jaren succesvol. Zij staan bekend om de knipoog die ze geven aan de klokken. Echter zorgen zij ook voor voldoende afwisseling in de uurwerken. Zo zijn er modellen waarbij wel wijzers aanwezig zijn en geen cijfers. Daarnaast heb je ook echte kunstwerken met een digitale klok. Tevens hebben zij ook de klassieke stationsklokken die je in steeds meer huishoudens ziet verschijnen. De collectie is zo uitgebreid dat de klokken overal ter wereld niet aan te slepen zijn.

Geef een reactie