Auto&vervoermannenTechnologieTips

Moet je een nieuwe autoruit zelf betalen?

nieuwe autoruit

Scheur in de voorruit van je auto? Of een flink sterretje dat niet meer gerepareerd kan worden? Dat is balen, want een ruitvervanging is een stuk duurder dan een sterreparatie. Je vraagt je vast af wat dit gaat kosten. En wie moet dit betalen? Je bent verzekerd, maar is ruitschade gedekt in jouw autoverzekering? In dit artikel vind je alles rondom verzekeringsvoorwaarden bij een voorruit vervangen.

voorruit vervangen

Ben ik verzekerd voor autoruitschade?

Het is waarschijnlijk een tijdje geleden dat je een autoverzekering hebt afgesloten en wellicht heb je even niet meer scherp of dat autoruitschade vergoed wordt. Dat is bij veel mensen althans het geval. Je hebt veel maatschappijen die autoverzekeringen aanbieden en bij alle verzekeraars zijn de polisvoorwaarden net iets anders. Er zijn grofweg drie verzekeringsvormen.

  • WA-verzekering

De WA-verzekering is de goedkoopste verzekeringsvorm en het meest gebruikelijk bij oude(re) auto’s. Eigenlijk ben je met een WA-verzekering enkel verzekerd voor schade die je veroorzaakt bij derden. Een WA-verzekering dekt dan ook geen ruitschade. Ben je WA-verzekerd, dan moet je zelf de rekening betalen bij een ruitvervanging.

  • WA Plus verzekering

Het zit al in de naam; een WA Plus of Extra verzekering heeft een ruimere dekking dan een WA-verzekering. Je ruitschade wordt dus vergoed door de verzekering. Bekijk wel de polisvoorwaarden voordat je een afspraak maakt, want in sommige gevallen betaal je een eigen risico.

  • Allriskverzekering

In een Allriskverzekering wordt ruitschade ook vergoed door de verzekeringsmaatschappij. Ook hier geldt dat er een eigen risico vermeld kan staan in de polisvoorwaarden.

In dit rijtje kun je dus terugzien wat de voorruit vervangen kosten voor eigen rekening zullen zijn per verzekeringsvorm (exclusief het eigen risico). Belangrijk om te weten is dat verzekeraars vaak samenwerken met enkele herstelbedrijven. Soms krijg je dan korting op het eigen risico! Op de website van het autoruitschadeherstelbedrijf kun je terugvinden of dat zij samenwerken met jouw verzekeraar.

raam auto

De kosten inzichtelijk

Hoe krijg je nu zo snel mogelijk de kosten van een autoruitvervanging inzichtelijk? Neem contact op met een erkend schadeherstelbedrijf dat gespecialiseerd is in autoruitschade! Zij kunnen op basis van je kenteken zien welke ruit je nodig hebt en wat de reparatie gaat kosten. Tevens werken de specialisten als Carglass® samen met jouw verzekeringsmaatschappij en kunnen zij met jouw toestemming bij de verzekeraar opvragen wat je eigen risico is. Als de schade vergoed wordt, dan nemen zij ook nog eens de papierwinkel uit handen. Je hoeft niets voor te schieten, dat wordt direct met je verzekeraar geregeld.

erkend auto bedrijf

Geef een reactie