PC&internet

Eigen webshop: zo kies je de juiste verpakking!

Eigen webshop zo kies je de juiste verpakking!

Een eigen webshop vraagt om heel wat regelwerk. Je moet met ontzettend veel zaken rekening houden wil je jezelf kunnen onderscheiden van de andere bedrijven. Bovendien is het natuurlijk ook belangrijk dat de producten en/of diensten die je verleent van topkwaliteit zijn. Wat veel ondernemers niet beseffen is dat zelfs de kleinste dingetjes (dingen die eigenlijk heel onbenullig lijken) tellen. Hierbij kun je bijvoorbeeld denken aan het kiezen van de juiste verpakking. Het verpakkingsmateriaal moet niet alleen bescherming bieden, maar zegt ook nog eens veel over je bedrijf. Daarom is het uiterst belangrijk om deze met zorg uit te kiezen. Maar hoe kies je het juiste verpakkingsmateriaal voor jouw webshop? We geven enkele tips.

Kies voor duurzaam

Duurzaamheid speelt een steeds belangrijkere rol anno 2021. Dit zien we overal terug. In de wijze waarop men boodschappen doet, bij het kopen van nieuwe meubels en woonaccessoires, enzovoorts. Met jouw verpakkingsmateriaal kun je een statement maken en laten zien waar je bedrijf voor staat. Verkoop je bijvoorbeeld met name duurzame producten? Dan zou het zonde zijn als je vervolgens onmilieuvriendelijk verpakkingsmateriaal gebruikt.

Gelukkig zijn er tegenwoordig verschillende mogelijkheden om het verpakkingsmateriaal zo duurzaam mogelijk te maken. Kies bijvoorbeeld voor verpakkingen van gerecyclede materialen. Er zijn zelfs verpakkingsmaterialen waarmee de klant later zelf planten kan laten groeien. Dit wordt ook wel groeipapier genoemd. Kortom: genoeg manieren om je zelf te onderscheiden en je bedrijf een duurzaam imago te geven.

Laat jouw merk opvallen

Iedere dag worden er duizenden pakketjes verstuurd. Door de coronacrisis is dit aantal alleen nog maar toegenomen. Tussen al die pakketjes is het fijn als een pakketje van jouw bedrijf extra opvalt. Bijvoorbeeld door kleur, de wijze waarop deze verpakt is of een andere manier waarop je nog meer geniet als je het pakketje ziet.

Door jouw merk op te laten vallen tussen de rest, zorg je er niet alleen voor dat je opvalt, maar ook dat klanten jouw merk er met gemak tussenuit kunnen pikken. Dit zorgt voor meer bekendheid en bovendien een vreugdemomentje wanneer ze zien dat er producten vanuit jouw webshop zijn binnengekomen.

Voldoende bescherming

Naast mooi moet een verpakking natuurlijk ook gewoon heel praktisch zijn en voldoende bescherming bieden. Bekijk daarom zorgvuldig het aanbod bij de Verpakkingswebwinkel  en ontdek de verschillende manieren waarop je jouw product extra bescherming kunt bieden. Houd er tevens rekening mee dat niet ieder product om dezelfde aanpak vraagt. Kleding zal bijvoorbeeld een minder sterke bescherming nodig hebben dan breekbare producten.

Kies bij het kopen van nieuw verpakkingsmateriaal ook voor drie of meer verschillende formaten. Zo hoef je de diverse producten uit jouw webshop nooit te versturen in een te grote of te kleine verpakking. Hiermee bespaar je niet alleen verzendkosten, maar zorg je tevens voor optimale bescherming. Denk ook voorbij de standaard kartonnen doos. Sommige producten kunnen prima worden verstuurd in een grote envelop of een flexibele plastic zak. Deze verpakkingsmaterialen zijn over het algemeen zeer licht, waardoor je tevens weer kunt besparen op het verzendtarief.

Geef een reactie