Huis en tuinTips

Kerstinkopen

kerstinkopen

Wat geef je deze kerst nu weer aan je schoonmoeder? Servies is altijd een veilige keuze! Voor veel verschillende gelegenheden kun je weer een ander servies gebruiken. Je dagelijkse boterham eet je vaak van een ander bordje dan je voorgerecht met kerst. En met feestjes heb je meer aan een mooie schalen set. Een mooie serviesset geven en krijgen is ideaal. Wanneer je het geeft weet je altijd dat het gebruikt kan worden. Als je iemand wat beter kent kun je een persoonlijke stijl uitkiezen. En als het om je schoonmoeder gaat die met veel dingen kieskeurig is kun je kiezen voor een neutrale witte set. Dat is makkelijk te combineren en kan voor vrijwel elke gelegenheid.Het krijgen van servies is ook prettig, want wanneer koop je nu eigenlijk voor jezelf een serviesset?!

Zes gangen diner

Met kerst wordt er vaak veel en lekker gegeten. Je kan natuurlijk uit eten gaan, maar je kookkunsten aan je vrienden en familie tonen is toch wel veel vervullender. Er wordt dan ook vaak flink uitgepakt met een drie-, vier-, vijf- en soms wel zesgangendiner. Kommetjes, schalen en borden in verschillende maten hebben de meeste mensen wel in huis. Maar bestek is meestal een vergeten dingetje. Tijdens het diner worden de messen en vorken dan weer afgewassen voor de volgende gang. Dit is niet onoverkomelijk, maar een bijzondere bestekset is als de kers op een taart voor een kerstdiner waar veel tijd aan is besteed. Het maakt een diner af. De aanschaf van een bestekset levert je jarenlang veel plezier.

kerstdiner

Tafelschikking

Ben je een beetje creatief? Dan kun je met het dekken van een tafel helemaal los gaan. Kunst hangt niet alleen maar aan de muur en het zit in meer dan er naar kijken. Een tafel aantrekkelijk dekken voor een groot gezelschap is ook een hele kunst. Naast de tafelschikking, het vraagstuk wie zet je naast wie, speelt de aankleding van een tafel mee voor de beleving. Schenk je een begeleidend drankje bij elke gang? En waar doe je deze in? Kristal is nog altijd immens populair en geeft natuurlijk cachet aan je diner. Er zijn echter vele glazensets die handig zijn voor verschillende gelegenheden. Kijk daarvoor eens op de website van Cookinglife. Zij hebben alles in huis voor koken en tafelen!

Goed bereid kost even tijd

Als je een lekker etentje gepland hebt voor familie en vrienden dan moet dit natuurlijk nog wel gemaakt worden. Een goede pannenset is een uitkomst. Eigenlijk behoort deze wel tot de basis van je keukeninventaris. Wat je minimaal nodig hebt is een koekenpan, sauspan en een grote en een kleine kookpan. Met deze pannen kom je een heel eind en kun je eindeloos bakken, braden en stomen. Aan tafel!

Geef een reactie