Auto&vervoerTechnologieTips

Wanneer is je auto toe aan een onderhoudsbeurt?

onderhoud auto

Iedereen die een rijbewijs heeft, is maar wat blij met de vrijheid die autorijden kan geven. Heb je een eigen auto, dan kun je elk moment van de dag gaan en staan waar je wilt. Maar het bezitten van een auto betekent ook dat je hem moet onderhouden. Auto onderhoudsbeurten horen erbij. Maar ze kosten geld en dat is voor veel mensen reden om ze uit te stellen. Wanneer is nou het juiste moment voor onderhoud? Op deze momenten moet je zeker even langs de garage.

De kilometerstand

Als het goed is, roept de garage je regelmatig op voor een onderhoudsbeurt of APK. Maar je kunt ook zelf in de gaten houden wanneer het tijd is. Bijvoorbeeld als je tienduizend of twintigduizend kilometer hebt afgelegd. Dat is een flinke afstand en dan is een algehele check-up zeker geen overbodige luxe. Misschien is er niets aan de hand, maar het is goed mogelijk dat de banden versleten zijn of dat er roest op je remmen zit. Dat wil je niet dus een onderhoudsbeurt waarbij ook het oliepeil wordt gecontroleerd is dan zeker handig.

Brandende lampjes

Zodra er een lampje op je dashboard begint te branden, is het zeker zaak even contact op te nemen met de garage. Misschien weet je wat het lampje betekent of staat het in de handleiding, maar over het algemeen kun je er zelf niet zoveel mee. In de garage kan je auto in z’n geheel gecontroleerd worden, eventuele storingen worden verholpen en de auto wordt weer helemaal klaargemaakt om jou veilige kilometers verder te laten reizen.

APK

Als het weer tijd is voor de jaarlijkse APK, wordt er op een vast aantal punten gecontroleerd of je auto nog aan de regels voldoet. Veel mensen denken dat de APK ook gelijk een onderhoudsbeurt is, maar dat is niet het geval. Wat wel kan, is de APK tegelijk met een onderhoudsbeurt laten doen. Als je dan toch bij de garage bent, kunnen ze net zo goed even alles nalopen, toch? En als je wilt, kun je ook de hele auto schoon laten maken. Want weet jij zelf hoe je de rooklucht uit een auto haalt? Of hoe je hondenharen het beste kunt verwijderen? Bij de garage hebben ze specialisten lopen die auto’s professioneel poetsen met de juiste middelen. Dat is zeker elke euro waard!

Geef een reactie