Huis en tuinTips

Wat is OLED en waarom is het zo’n krachtige technologie?

OLED Tv’s zie je tegenwoordig overal. Maar wat is OLED nu eigenlijk? En waarom is het zo’n krachtige technologie? Je leest het hier!

Wat is OLED?

OLED staat letterlijk voor ‘Organic Light Emitting Diode’. En dit is een beschrijving van het paneel van een TV. Zoals dit bij andere Tv’s LCD, LED of plasma heet. De technologie is anders dan andere technologieën voor TV, maar het idee is het zelfde. Namelijk een zo mooi en helder mogelijk beeld creëren voor de kijker. OLED is zeer populair in de wereld van Tv’s en dat is niet zomaar. Het is de meest veelbelovende techniek van dit moment. Zo kunnen ze de beste beeldkwaliteit bieden, hebben ze de snelste responstijden en een laag stroomverbruik. Nu je de vraag ‘wat is OLED TV’ heb kunnen beantwoorden, zullen we dieper ingaan op de relatief nieuwe technologie voor Tv’s.

De voordelen van OLED TV

OLED TV is de beste technologie voor Tv’s van dit moment. De zwarttinten van OLED zijn nog donkerder dan de beste schermen van andere technologieën. Combineer dit met de zeer heldere wittinten en je OLED-scherm zorgt voor een zeer sterk contrast. Bekende producenten van OLED-schermen noemen het ook wel oneindig contrast. Omdat zwart hierbij écht zwart is, en niet slechts zwart vergeleken met andere pixels in de TV.

En hoewel de schermen voorheen voor veel mensen onbetaalbaar waren, worden de prijzen steeds aantrekkelijker. Ook voor mensen met een minder budget. Want zoals met iedere nieuwe technologie, zullen fabrikanten steeds beter in staat zijn om tegen lagere kosten, betere schermen te produceren.

Maar de mooie beeldkwaliteit is niet het enige voordeel van een OLED scherm. Het beschikt namelijk ook over een snel reactievermogen. En dit is vooral voor gamers en mensen die van home cinema houden een zeer goed teken. OLED-Tv’s zijn namelijk tot wel duizend keer sneller dan normale Lcd-schermen. En zelfs plasmatechnologie kan hier niet aan tippen.

 

De voordelen van OLED TV

De toekomst van OLED

Zoals je weet is OLED een dure technologie. Maar gelukkig worden de Tv’s steeds betaalbaarder. De verkoopprijzen dalen enorm en zo worden de schermen steeds goedkoper. We verwachten dat deze trend zicht voortzet. En dat niet alleen de prijzen dalen, maar dat de kwaliteit ook beter wordt. En dat is geweldig nieuws voor de consument.

Wanneer je opzoek bent naar een nieuwe TV, is OLED zeker iets om over na te denken. Het is de beste technologie die je kunt krijgen van dit moment. En verslaat zelfs plasmatechnologie in veel opzichten. LED en LCD hoef je al zeker niet meer te vergelijken met OLED. Omdat je weet dat OLED simpelweg aanzienlijk beter is. Zwart wordt écht zwart, en het algehele contrast wordt veel beter. Voor de gamers en home cinema liefhebbers is OLED zeker een mooie ontwikkeling. Want met een reactietijd die duizend keer sneller is dan een Lcd-scherm, is dit natuurlijk niet meer te vergelijken met elkaar. Wij zijn in ieder geval zeer enthousiast over de OLED-technologie. En wij hopen dat jij dit nu ook bent!

Geef een reactie