Huis en tuinSport

Een watergevecht op de camping houden? Zo doe je dat!

Een watergevecht op de camping houden? Zo doe je dat!

Ga je binnenkort met je kinderen weer naar de camping en beloven het warme dagen te worden? Niets is er zo fijn als een beetje afkoeling. Hoewel er wellicht wel een zwembad is in de buurt, kan je jouw kinderen ook écht verrassen met een spannend en verkoelend watergevecht. In deze blog vertellen we je precies hoe je dit het beste kan organiseren op een camping.

1. Scoor alle benodigdheden


Om een succesvol watergevecht te organiseren voor je kinderen, is het belangrijk dat je de juiste spullen hebt. Van waterballonnen en -pistolen: het mag allemaal niet ontbreken tijdens een watergevecht. Wees dus goed voorbereid en neem deze items altijd mee in de koffer. De spullen zijn vaak erg gewild in de vakantiewinkel, dus het zou zonde zijn als alles is uitverkocht.

2. Kies een locatie uit


Je wilt natuurlijk niet dat de andere campinggasten last hebben van het watergevecht. Ga bijvoorbeeld voor een open veld en let erop dat er geen verkeer in de buurt kan komen. Kinderen kunnen behoorlijk fanatiek zijn en rennen zo de straat op, als deze in de buurt is. Veiligheid staat voorop!

3. Nodig kinderen uit


Je kan een watergevecht voor kinderen zo groot mogelijk organiseren als je wenst. Natuurlijk is het pas écht leuk als er veel kinderen meedoen van ongeveer dezelfde leeftijd. Zo zijn ze goed aan elkaar gewaagd. Zorg er dus voor dat je kinderen een mooi clubje uitnodigt en laat ze hun eigen spullen meenemen.

3. Genoeg drinken en zonnebrand

Een watergevecht wordt vaak gehouden op een warme zomerse dag. Omdat deze activiteit erg intensief is, is het een aanrader om je kinderen genoeg drinken mee te geven. Zorg er ook voor dat ze zich van te voren goed insmeren met zonnebrand.

Ready? Go!

Nu je weet waar je op moet letten bij het organiseren van een watergevecht is het tijd om je spullen te pakken en op reis te gaan. We wensen je een hele vakantie!

Geef een reactie