Huis en tuinTipszakelijk

Waarom een vastgoedbeheerder inschakelen?

vastgoedbeheer

Investeren in vastgoed is de afgelopen jaren enorm populair geworden. Steeds meer particulieren investeren in vastgoed. Dit komt vooral doordat spaarrekeningen tegenwoordig weinig tot niets meer waard zijn en interestvoeten voor woningkredieten steeds lager worden. Hierdoor kan het zeer verleidelijk zijn om ook als particulier in de vastgoedinvesteringsmarkt te stappen. Daar komt echter wel wat bij kijken. Enkel investeren is niet voldoende. Je krijgt straks ook te maken met huurders en regels binnen de gemeente. Het vastgoedbeheer vraagt dan ook om veel aandacht van de particulier.

Als eigenaar van meerdere vastgoedpanden ligt er veel verantwoordelijkheid op je schouders. Hierbij moet je niet alleen denken aan praktische zaken, maar ook op financieel gebied valt er veel te regelen. Hier heb je niet altijd even veel kennis, ervaring of zin in. Logisch ook, want het beheren van meerdere panden geeft al stress genoeg. In dat geval kan het raadzaam zijn om het vastgoedbeheer uit handen te geven. Niet alleen omdat dit heel veel stress wegneemt, maar ook omdat je je zo ook met de andere aspecten van het beheer kunt bezig houden. Maar wat zijn de voordelen van een vastgoedbeheerder? Welke taken kan deze op zich nemen en wat betekent dit voor jou als investeerder? Dat lees je in dit artikel.

Hoger rendement

Het klinkt misschien gek, maar het kan je veel opleveren als je een professional inschakelt om het vastgoedbeheer uit handen te geven. Natuurlijk kan je stellen dat je zo voor extra kosten komt te staan, maar bedenk nu eens hoeveel tijd dit je zal besparen. Want hoeveel geld is jouw tijd waard? Zal je door het vastgoedbeheer bijvoorbeeld minder moeten werken, omdat het anders simpelweg niet vol te houden is? Of ben je hierdoor heel veel vrije tijd kwijt?

Investeringen in vastgoed is niet zomaar een pand kopen. Daar slaag je natuurlijk wel in, maar het is ook het onderhouden en verhuren van het pand. Ook kiezen veel vastgoedbeheerders er voor om de woning alvast te meubileren en te stylen. Hier is meer animo voor dan je denkt. Accessoires bij maakjeeigensfeer zoeken, kwalitatieve meubels aanschaffen, enzovoorts. Daar gaat meer tijd in zitten dan je denkt. Een pand op de huurmarkt plaatsen, contacten onderhouden, contracten opstellen en alle administratie die het met zich mee brengt… het kost allemaal veel tijd. Door het beheer grotendeels uit handen te geven, kan jij je richten op zaken die er echt toe doen. Hierdoor zal je uiteindelijk een hoger rendement behalen, omdat je werk er bijvoorbeeld verder niet onder te lijden heeft.

hoger rendement vastgoed

De taken van een vastgoedbeheerder

Maar welke taken kan een vastgoedbeheerder precies op zich nemen? Je wilt immers wel weten waar je je geld aan uitgeeft. Wij zetten de belangrijkste taken op een rijtje:

  • Het verrichten van administratieve werkzaamheden. Met het onderhouden van meerdere vastgoedpanden komt ook veel administratief werk. Het bijhouden van een heldere administratie is noodzaak, maar de verhuurder heeft hier vaak weinig tijd voor. Een vastgoedbeheerder kan deze taak op zich nemen.
  • Een professionele vastgoedbeheerder weet alles over de regels die in jouw gemeente gelden. Natuurlijk weet je als particulier wel de belangrijkste dingen, maar door de enorme verschillen binnen de gemeentes zijn de details bijna niet meer bij te houden. Daarom kan het prettig zijn om het gemeentebeleid aan een professional over te laten.
  • Een vastgoedbeheerder voert tevens het technisch beheer van de panden uit. Dit houdt in dat de panden regelmatig grondig geïnspecteerd worden en er ook onderhoud wordt gedaan als dit nodig is. Hierdoor heb jij hier geen omkijken naar.
  • Ook het commercieel beheer kan uit handen gegeven worden. Hiermee moet je denken aan het zoeken van huurders en het opstellen van huurcontracten. Dit zijn zeer tijdrovende processen die jou als particulier vast hoofdbrekers oplevert. Een professionele vastgoedbeheerder inschakelen kan dan ook zeker helpen!

Geef een reactie