Auto&vervoerTechnologieTips

5x waarom je over moet stappen op een e-bike

5x waarom je over moet stappen op een e-bike

Steeds meer Nederlanders stappen over op de e-bike. In 2016 was al maar liefst één op de drie verkochte fietsen een elektrische fiets. Anno 2019 loopt dit aantal alleen maar verder op. De kans is dan ook groot dat dit uiteindelijk de populairste fiets in ons land zal worden. Dat is dan ook niet zo vreemd, want de voordelen van deze fietsen zijn enorm.

Wil jij binnenkort een nieuwe fiets kopen en overweeg je de aanschaf van een e-bike? Maar twijfel je eigenlijk nog te veel? Dan geven wij je 5 redenen waarom je vandaag nog op de e-bike moet overstappen.

1.         Beter voor het milieu

Critici zullen al snel zeggen dat een elektrische fiets ook het milieu kan belasten. Dit klopt ook. Toch zien we dat de voordelen met het betrekking tot het milieu veel zwaarder wegen dan de nadelen. Zo zullen er door de komst van de e-bike minder auto’s op de Nederlandse wegen te vinden zijn. Een e-bike is namelijk een perfect alternatief als je snel lange afstanden wilt afleggen.

Een ritje naar het werk is met een traditionele fiets vaak te ver. Een e-bike daarentegen geeft jou de mogelijkheid om met weinig inspanning langere afstanden in een korte tijd af te leggen. Nooit meer files, weinig belasting én bovenal minder CO2-uitstoot in de lucht. Kortom: een e-bike is zeker een milieuvriendelijke keuze.

2.         Je blijft langer fit

Vaak laten mensen hun fiets in de schuur verstoffen zodra ze voor de eerste keer hun rijbewijs krijgen. Het is immers veel gemakkelijker om een snel de auto in te springen en een boodschap te halen dan door weer en wind op de fiets te stappen. Bovendien heb je niet altijd even veel zin in die inspanning. Uit diverse onderzoeken blijkt dat een e-bike mensen aanmoedigt om sneller de fiets te pakken. Hierdoor blijf je uiteindelijk langer fit.

e-bike voorbeeld

3.         Minder belasting voor het lichaam

Fietsen vergt een flinke belasting voor het lichaam. De belasting op knieën en dijbeenspieren kan ontzettend lastig zijn als je lichamelijk al niet in zeer goede conditie bent. Ook voor senioren kan fietsen daardoor onmogelijk worden. Met behulp van een e-bike is dit probleem gelukkig verleden tijd. Door de trapondersteuning worden de spieren en gewrichten minder belast. Dit betekent echter niet dat het fietsen geen effect meer heeft op de fysieke gezondheid. Juist door die trapondersteuning en de constante beweging zal je merken dat de gewrichten en spieren, zonder dat je het direct merkt, uitermate goed getraind worden.

4.         Enorm veel mogelijkheden

Door de groeiende populariteit voor de e-bike zien we ook dat de keuze in e-bikes steeds groter wordt. Enkele jaren terug zagen we enkel nog recreatieve modellen. Inmiddels is de collectie steeds meer uitgebreid en kan je zelfs van een e-bikeracefiets, stadsfiets- of e-bikebakfiets gebruik maken. De mogelijkheden zijn eindeloos!

5.         Pas het snelheidsniveau eenvoudig aan

Fiets je graag met vrienden, familie of je partner? Dan zal je merken dat iedereen op een andere snelheid fietst. Dit kan soms lastig zijn. Zeker als de ander graag wat sneller fietst. Dankzij de trapondersteuning van jouw e-bike hoeft dit echter geen probleem meer te zijn. Je past jouw snelheidsniveau eenvoudig aan op jouw reisgenoot en geniet zo van een heerlijk ontspannen ritje.

Geef een reactie