Huis en tuinTips

Gevel reinigen: zelf doen of uitbesteden?

Gevel reinigen zelf doen of uitbesteden

Je zal vast wel eens gemerkt hebben dat de gevel van je huis door de jaren heen in kwaliteit afneemt. Stof en vuil verzamelt zich op de oppervlakte, waardoor de uitstraling van de woning verslechterd. Investeren in gevelreiniging is dan ook zeker geen gekke gedachte. Het loont enorm om je gevel van tijd tot tijd eens grondig te reinigen. Hierdoor knapt je woning direct op en het is ook nog eens goed voor het behoud van het huis. Kortom: genoeg redenen om voor gevelreiniging te kiezen. Maar hoe pak je dit precies aan? Wat kun je zelf doen en wat kun je beter uitbesteden? Wij gingen op onderzoek uit.

Wat kun je zelf doen?

Het is uiteraard ook mogelijk om zelf de gevel te reinigen. Dit vraagt echter wel om goed gereedschap. Bovendien verkrijg je het beste resultaat als je kiest voor chemisch reinigen. Dit betekent dat je met zeer agressieve producten moet werken, die tegelijkertijd ook nog eens niet voor iedere particulier verkrijgbaar zijn. Bovendien zijn er ook bepaalde schoonmaaktechnieken, denk bijvoorbeeld aan zandstralen, waarbij een vergunning van de gemeente nodig is. In de meeste gevallen bespaar je daarom veel tijd door deze klus aan een professioneel gevelreinigingsbedrijf uit te besteden.

Als de gevel nog niet al te lang geleden goed gereinigd is, kan het echter geen kwaad om dit zelf zoveel mogelijk bij te houden. Met behulp van een goede hogedrukspuit kan je al een heel eind komen. Als de gevel echter in zeer slechte staat is, adviseren wij toch om een gevelreinigingsbedrijf in te schakelen. Besluit je het reinigen van de gevel zelf te doen? Houd er dan rekening mee dat het een vies werkje is.

Voordelen van een gevelreinigingsbedrijf

Je kon het natuurlijk al een beetje lezen, maar bij een slechte staat van de gevel is het altijd raadzaam om een gespecialiseerd gevelreinigingsbedrijf in te schakelen. Deze voldoet aan alle wettelijke voorwaarden en weet precies wat nodig is om jouw gevel weer mooi te krijgen. Daarnaast sta je zelf niet voor een gigantische schoonmaakklus en weet je zeker dat het goed gedaan wordt. Dat scheelt een hoop stress én tijd.

Werkwijze van een gevelreinigingsbedrijf

Wat kun je precies verwachten als je een gevelreinigingsbedrijf inschakelt? Over het algemeen zal een gevelreinigingsbedrijf als volgt te werk gaan:

  1. Na uitvoerig contact zullen zij zelf de gevel beoordelen. Dit is noodzakelijk om met een goede plan van aanpak te komen.
  2. Vervolgens zullen ze met jou de te nemen stappen bespreken. Daarbij wordt natuurlijk ook het kostenplaatje behandeld.
  3. Indien akkoord zullen zij een afspraak maken voor de gevelreiniging. In sommige gevallen is eerst een akkoord met de gemeente nodig, waardoor de afspraak wellicht iets langer op zich laat wachten.
  4. In de meeste gevallen is de gevelreiniging binnen een dag voltooid.
  5. Als je dit op prijs stelt kunnen deze vakmensen je ook nog een aantal tips geven om de gevel te onderhouden. Ook is het mogelijk om een periodieke schoonmaakbeurt in te plannen, zodat het reinigen van de gevel in de toekomst minder tijd zal kosten.

Geef een reactie