algemeen

3x geschikte raambekleding voor in de badkamer

3x geschikte raambekleding voor in de badkamer

De badkamer behoort tot één van de belangrijkste ruimtes in iedere woning Hier fris je je op na een lange werkdag, maak je je klaar voor een nieuwe dag of geniet je simpelweg van jouw welverdiende spa-momentje. Toch is deze ruimte niet gemakkelijk als het gaat om styling. In de badkamer moet je immers met heel veel verschillende factoren rekening houden. Vocht staat hierbij op nummer één, daar moeten je zorgvuldig uitgekozen meubels, accessoires, planten en raambekleding uiteraard wel tegen bestand zijn, maar ook privacy is enorm belangrijk. Voldoende daglicht én de benodigde hoeveelheid privacy… dan komen we al snel uit op de keuze voor de juiste raambekleding. Geen makkelijke opgave, want welke raambekleding is geschikt? Waar let je op? In dit artikel bespreken we 3 geschikte soorten raambekleding voor in de badkamer.

1. Jaloezieën

Een jaloezie voor je raam is een prima keuze als je de badkamer een geweldige uitstraling wilt geven. Daarnaast kan deze ook nog eens de benodigde hoeveelheid privacy bieden.

Jaloezieën zijn de afgelopen jaren ontzettend populair geworden. Het grote voordeel van deze raambekleding is dat ze ook in vochtige of vette ruimtes gebruikt kunnen worden. Goede voorbeelden hiervan zijn de badkamer en keuken, ruimtes waarbij het vaak lastig is om de juiste raambekleding te vinden. Dit komt voornamelijk doordat jaloezieën ontzettend veelzijdig zijn. Ze kunnen zeer goed tegen vocht en het is voor de gebruiker mogelijk om, door de lamellen in diverse richtingen te kantelen, de hoeveelheid privacy en lichtval zelf te regelen.

Wist je dat er ontzettend veel verschillende jaloezieën op de markt verkrijgbaar zijn? Zo zijn er bijvoorbeeld kunststof houten jaloezieën die niet van echt hout te onderscheiden zijn. Hierdoor krijgt je badkamer direct een zeer luxe uitstraling, zonder de ongemakken van echt hout in een vochtige ruimte te ervaren. Ook aluminium jaloezieën zijn tegenwoordig ontzettend populair. Dit komt voornamelijk voort uit de populariteit voor de industriële woonstijl. Met aluminium jaloezieën kun jij deze stijl eenvoudig doorvoeren in de raambekleding.

2. Lamellen

Lamellen zijn een vanzelfsprekende keuze voor de badkamer. Ze zijn eenvoudig te reinigen, zijn, zolang je voor de juiste materialen kiest, goed bestand tegen vocht en geven de ruimte een prettige uitstraling. Je kunt door het gebruik van dikke en/of smalle lamellen de sfeer in de badkamer naar wens aanpassen. Als je naar meer zachtheid en rust verlangt, zijn smalle lamellen de beste keuze. Je kunt dan ook nog kiezen voor een contrasterende kleur om de sfeer in de ruimte te verhogen. Ben je echter juist op zoek naar een stoere uitstraling? Kies dan voor dikke en donkere lamellen.

3. Plisségordijnen

Plisségordijnen behoren tot de meest populaire gordijnsoorten van dit moment. Plissé betekent ook wel gevouwen of geplooid. Dit omschrijft dan ook uitstekend de uitstraling van deze geliefde gordijnen. Daarnaast zijn ze ook nog eens uitermate geschikt in vochtige ruimtes. Ook kan de stof eenvoudig afgenomen worden met een licht vochtige doek. Zo houd je de badkamer hygiënisch en natuurlijk stijlvol.

Ben je gezegend met twee linkerhanden? Geen probleem! Plisségordijnen kunnen zelfs door de minst ervaren klussers eenvoudig zelf opgehangen worden. Daar hoeft geen eens een boor voor gebruikt te worden. Dat is pas handig!

Geef een reactie