Huis en tuinTips

De grootste voordelen van shutters in huis

De grootste voordelen van shutters in huis

Wil je je huidige interieur echt eens een flinke opknapbeurt geven? Of vertrek je binnenkort naar een nieuwe woning? Dan moet je natuurlijk ook niet vergeten om je raambekleding eens goed onder de loep te nemen. Met de juiste raambekleding voor de woning, creëer je eenvoudig de perfecte sfeer in huis. Helaas is de keuze wat betreft raambekleding tegenwoordig immens groot. Hierdoor is het ontzettend lastig om nog de juiste keuze te maken. Want waar let je op? En waarom? Shutters zijn de afgelopen jaren steeds populairder geworden. Met shutters op maat geniet je dan ook van talloze voordelen. Niet alleen wat betreft gebruiksvriendelijkheid, maar zeker ook op het gebied van sfeer.

Ben jij benieuwd of shutters ook iets voor jou zijn? In dit artikel hebben we de grootste voordelen van shutters in huis voor jou op een rijtje gezet.

Voor ieder raam mogelijk

De meeste woningen beschikken over ramen in werkelijk alle soorten en maten. Dit terwijl veel traditionele vormen van raambekleding nog steeds van standaard formaten uit lijken te gaan. Dat zorgt er dus ook voor dat je met een bijzondere afmeting niet overal terecht kunt. Met shutters op maat is dit een ander verhaal. Deze kunnen geheel naar wens en voor ieder mogelijk raam worden samengesteld. Of je nu over een driehoekig, rond of simpelweg vierkant raam beschikt, er is voor ieder wat mogelijk!

De grootste voordelen van shutters in huis

Licht naar wens reguleren

Het fijne aan shutters is dat je het licht geheel naar eigen wens kunt reguleren. Hierdoor beschik je over enorm veel verschillende mogelijkheden. Waar je traditionele raambekleding vaak enkel kunt openen of sluiten is dit bij shutters een ander verhaal. Hierbij kantel je de lamellen geheel naar wens, waardoor je zelf bepaalt hoeveel licht je naar binnen haalt. Handig wanneer er net een straaltje zonlicht op de televisie terecht komt of wanneer het zonlicht je dreigt te verblinden bij het lezen van een goed boek. In de ochtend haal je echter weer al het zonlicht naar binnen door ze volop open te gooien. Zo pas je het licht aan op de situatie.

Gemakkelijk schoon te maken

Het grootste nadeel van veel soorten raambekleding is dat ze onmogelijk zijn om schoon te houden. Sommige soorten kunnen zelfs niet goed gewassen of gereinigd worden, waardoor er eigenlijk altijd wel iets van stof of zelfs huisstofmijt in blijf zitten. Met alle gevolgen van dien. Goed voor de gezondheid is het immers niet en zeker mensen met allergieën zullen hier heel veel ongemak van ervaren. Voor deze mensen – of gewoon voor zij die liever van een hygiënisch huis profiteren – zijn shutters in het leven geroepen. Deze zijn niet alleen ontzettend gemakkelijk schoon te maken, maar blijven ook nog eens veel langer schoon.

Mooie uitstraling

En last but not least… de prachtige uitstraling die shutters geven aan het interieur. Het is niet zomaar raambekleding, het laat de woning er ook gewoon veel mooier uitzien. Het zijn ware blikvangers die écht iets toevoegen aan jouw interieur. Bovendien passen ze bij vrijwel iedere woonstijl.

Geef een reactie