mannenTips

5 veel gestelde vragen over CBD olie

5 veel gestelde vragen over CBD olie

worden. De olie bevat cannabidiol, één van de zeer heilzame bestanddelen van hennep en cannabis. CBD olie heeft een ontstekingsremmende, pijnstillende en kalmerende werking en kan 100% veilig worden gebruikt. In een aangepaste dosis is het zelfs ook voor kinderen of huisdieren te gebruiken. Hoewel het een populair voedingssupplement is zijn er toch een aantal veel gestelde vragen. Wij proberen u daarmee graag een antwoord op te geven.

Werkt CBD olie verslavend?

Bij het lezen van woorden als cannabis en hennep denken veel mensen al direct aan verslavende middelen. CBD olie wordt gewonnen uit de toppen van de hennepplant. Het is een volledig legaal product en mag vrijelijk worden verhandeld. Hoewel de werking van persoon tot persoon kan verschillen is CBD olie niet verslavend omdat het slechts een zeer laag percentage THC bevat in tegenstelling tot wietolie. THC zorgt bij opname in de hersenen voor een high gevoel. Dat zult u zeker niet ervaren bij CBD olie.

Welke concentratie heb ik nodig?

CBD olie wordt verkocht in verschillende concentraties. De laagste van 3,33 procent wordt meestal gebruikt voor kinderen of huisdieren. Wanneer u een gemiddeld resultaat verwacht of de olie preventief wil inzetten kiest u voor een concentraat van 5%. Voor krachtige en snelle resultaten is CBD olie verkrijgbaar in concentraten van 10 en 16 procent. Natuurlijk kunt u altijd uw huisarts raadplegen en overleggen welke variant u het beste kunt gebruiken.

Op welke manier gebruik ik CBD olie?

CBD olie wordt bij voorkeur ingenomen via een pipet waarmee men enkele druppels op de tong laat vallen en deze na 30 seconden doorslikt met water. Vindt u de smaak van CBD olie niet aangenaam om rechtstreeks in te nemen? Dan kan het ook vermengd worden in een glas water of vruchtensap of door enkele druppels in de voeding te doen. CBD capsules zijn een andere mogelijkheid. Ze zijn volledig smaakloos en gemakkelijk mee te nemen. Capsules hebben daarnaast het voordeel dat u exact de juiste dosering kunt innemen.

Is er een maximale dosering?

Er is geen maximale dosering voor CBD olie. Simpelweg omdat een overdosering niet mogelijk is. Wel wordt aangeraden om rustig te beginnen met slechts enkele druppels per dag. Denk aan een dosering van 2 x 1 druppel. Mocht dit niet voldoen dan kunt u na enkele dagen zelf de dosering verhogen totdat u het gewenste resultaat ervaart. Dat is voor elke persoon anders. Het is dus even zoeken welke dosering het beste bij u past.

Heeft CBD olie invloed op de rijvaardigheid?

De CBD olie die in Nederland vrij mag worden verkocht heeft totaal geen invloed op de rijvaardigheid en kan dus 100% veilig worden gebruikt wanneer u de weg op gaat.

Geef een reactie