TechnologieTips

Het belang van linkbuilding: 5 handige tips

belang linkbuilding

Als je bezig bent met het verhogen van de positie van jouw website in zoekmachines zal je welllicht bekend zijn met linkbuilding. Met linkbuilding bedoelen we een online marketing methode waarbij je een verzameling van links aanlegt. Als een website een link naar jouw pagina plaatst zal dit je een hogere positie in Google opleveren. Deze bekende zoekmachine zal jouw website als interessant en relevant beschouwen. Als je website goede content bevat, levert dit je uiteindelijk een veel hogere positie op. Het verzamelen van links speelt een belangrijke rol in online marketing. Maar hoe gaat dit eigenlijk in zijn werk en hoe kan je jouw positie in Google verhogen door middel van linkbuilding?

Hoe belangrijk is linkbuilding?

Linkbuilding wordt nog steeds als de meest invloedrijke methode beschouwd om hoger in Google te komen. Tot 2013 maakte het niet uit welke links je gebruikte. In de jaren daarna werd de kwaliteit van deze websites steeds belangrijker. Als er een externe link op een website wordt geplaatst naar content die relevant en van hoge kwaliteit is, zal Google de website als een goede site beschouwen. Dat levert al snel een hogere positie op. Google vindt het belangrijk om bezoekers door te verwijzen naar kwalitatieve en relevante websites. Linkbuilding speelt hier een belangrijke rol in. De beste manieren van linkbuilding worden hieronder aan de hand van 3 handige tips uitgelegd.

1.         Vraag om backlinks

Allereerst is het verstandig om aan familieleden, vrienden, kennissen of collega’s te vragen of zij een backlink naar jouw website willen plaatsen. Denk er wel aan dat hun website ook relevant moet zijn voor het onderwerp waarop je gevonden wilt worden. Anders haalt het niks uit en kan Google het zelfs als spam beschouwen, waardoor de website een lagere positie behaalt.

2.         Het schrijven van unieke content

Vervolgens is het belangrijk dat jij je website voorziet van unieke content. Hoe unieker de content is, des te vaker deze gevonden zal worden door andere blog– en website eigenaren. De kans is dan groot dat zij jouw website als bron gebruiken voor een eigen gepubliceerde artikel. Zo verdien je als het ware links en dat is weer goed voor de positie in Google. Google vindt het fijn als er duidelijk antwoord wordt gegeven op vragen. Zij willen, net als ieder ander bedrijf, immers zoveel mogelijk geld verdienen. Dit doen zij alleen als ze de gebruiker voorzien van unieke en relevante zoekresultaten. Daarom is het zo belangrijk dat jij op die vraag een antwoord verschaft. Door middel van unieke en relevante content maak jij jouw website voor Google een stuk interessanter.

3.         Schrijf relevante reviews voor bedrijven

Dit is een slimme methode om snel hoog te scoren dankzij linkbuilding. Door relevante reviews voor bedrijven te schrijven, zorg je ervoor dat je op een makkelijke wijze een backlink naar jouw website kan verwerken. Veel bedrijven vinden het fijn als je dit doet. Jouw review veroorzaakt een groter vertrouwen in het bedrijf en jouw website scoort vervolgens hoger in Google. Dat is pas een win-win situatie!

Geef een reactie