Huis en tuinTips

Kunst kopen: 3 praktische tips

Kunst kopen- 3 praktische tips

Kunstliefhebbers weten dit natuurlijk allang, maar kunst maakt écht gelukkig! Uit diverse onderzoeken is gebleken dat mensen zich kalmer voelen als ze naar kunst kijken. Bovendien dalen de stresslevels aanzienlijk. Een verrassing? Welnee! Want goede kunst kan enorm veel bij de mens naar boven halen. Kunst kopen is dan ook een logische stap om jouw interieur én mentale gezondheid een boost te geven. Als je echter nog niet zo bekend bent met de kunstwereld, kan dit nog knap lastig zijn. Waar moet je op letten? Welke kunstwerken zijn er allemaal? Waar schaf je deze aan? En hoe weet je dat dit kunstwerk echt goed bij je past? Op al deze vragen en meer geven wij antwoord met behulp van de volgende 3 praktische tips.

1.    Onderzoek de kunstwereld

Ben je nog een ware newbie in de kunstwereld? Geen probleem, want de echte kunstenaars en kunstliefhebbers heten je maar al te graag welkom. Om er achter te komen welke stijlen, kleuren en voorwerpen je aanspreken is het eerst belangrijk om het aanbod te kennen. Dit kan je op verschillende manieren doen. Tegenwoordig is het niet meer noodzakelijk om urenlang over kunstgalerijen en beurzen te slenteren, maar bestel je eenvoudig online de mooiste objecten. Het grote voordeel hiervan is dat je snel meer over de verschillende producten te weten kan komen. Nadeel is echter wel dat je minder in contact staat met de kunstenaar.

Wij adviseren daarom om eerst wat galerijen te bezoeken en in gesprek te gaan met andere kunstliefhebbers. Zo kom je meer te weten over dit wereldje en is het straks gemakkelijker om een definitieve keuze te maken. Wist je dat kunstwerken ook vaak als cadeau afscheid collega bij artihove.nl worden aangeschaft? Geen wonder, want de kunstwereld is veelzijdiger dan je denkt!

2.    Beschikbare ruimte

Waar komt het kunstwerk straks te staan? En hoeveel beschikbare ruimte is er dan aanwezig? De antwoorden op deze vragen zijn natuurlijk de doorslaggevende factor als je naar een nieuw kunstwerk op zoek gaat. Belangrijk is dat het kunstwerk niet té groot, maar ook zeker niet té klein is.

Bij een te groot kunstwerk loop je het risico dat deze niet goed binnen je interieur past. Of, met een beetje proppen, misschien nét past, mar het daardoor veel te druk wordt in huis. Blijf daarom wel realistisch en meet eerst de beschikbare ruimte in de kamer, zodat je zeker weet of dat prachtige bronzen beeld bij artihove.nl echt in huis past. Zo voorkom je onnodige teleurstellingen.

Ook een te klein kunstwerk is geen goede keuze. Als het kunstobject veel te klein is voor de beschikbare ruimte, zal deze uiteindelijk wegvallen tegen de grote setting. Dat zou uiteraard hartstikke zonde zijn, want zo verlies je de functie van het kunstwerk. Gelukkig zijn kunstwerken in alle soorten en maten verkrijgbaar, waardoor er altijd wel één is die in jouw woning past.

3.    Kunst is zeer persoonlijk

Kunst kent heel veel vormen. Dat is ook logisch, want wat de één kunst vindt, zal de ander misschien minder mooi vinden. Wanneer je kunst voor in huis wilt kopen is het daarom belangrijk om ook de rest van het gezin hierbij te betrekken. Ga samen op jacht naar prachtige kunstwerken, zodat je zeker weet dat iedereen het mooi vindt.

Wees gerust, dit betekent niet dat jullie met een heel stel allerlei galerijen af moeten lopen. Online vind je ook al een heel breed assortiment van unieke kunstwerken. Wat dacht je bijvoorbeeld van een geweldige sculpture bij artihove? Keuze in overvloed!

Geef een reactie