algemeen

Buitenplanten

Planten zullen binnen natuurlijk altijd een plekje hebben, maar het grootste deel van de mensen houdt nog altijd hun planten buiten. Nu is dit niet per se erg, er zijn namelijk talloze soorten buitenplanten die zekers te weten wat sfeer aanbrengen bij jou thuis. Door buiten ook prachtige planten neer te zetten kan je het allemaal toch net even wat gezelliger maken. In dit artikel gaan we kijken naar de beste buitenplanten die je kunt kiezen!

Planten voor op een terras of voor in een tuintje

Planten voor binnen zijn dus wel mooi, maar wat moet je nu als je op zoek bent naar buitenplanten? Je kunt niet zomaar naar de winkel gaan en willekeurig een paar planten kopen, dit werkt nu eenmaal niet zo. Je zal eerst moeten kijken naar de stand van de zon bij jullie in de tuin. Heb je een tuin die ligt op het oosten? Of ligt die van jou misschien wel in het zuiden? Door deze vraag te stellen kan je voor jezelf een selectie maken van de planten die bij jou in de tuin goed zouden groeien. Ook moet je even goed kijken naar de ruimte die je hebt. Als het allemaal een beetje krap is dan is het niet echt handig om een grote vlinderstruik neer te zetten.

vlinderstruik

Er is een groot aantal planten die kunnen staan, alleen kan niet elke plant in de winter ook overleven in de kou. Dit komt door het feit dat lang niet iedere plant wintervast is, dit is wel iets waar je rekening mee moet houden. De buxus is een van de planten die je wel in de tuin kunt zetten en die de winter zal overleven. Plus, in de zomer vind je hier de meest prachtige bloemen. Een buxus is een plant die vrijwel geen zorg nodig heeft, dit maakt het dan ook een toegankelijke plant. Het hele jaar door zal je een mooie sfeer creëren in de tuin, ook in de winter blijft de plant groen.

buitenplanten digitalis

Nog veel meer keus

Los van deze plant is het ook mogelijk om te kiezen voor een naaldboom, deze buitenplanten zijn er namelijk ook te verkrijgen in een klein formaat. Een naaldboom is ook nog eens makkelijk te onderhouden en je hoeft hem alleen maar bij te houden tijdens de periode van de groei. De rest van het jaar zal je vrijwel niets hoeven doen, scheelt weer een paar uurtjes in de tuin werken. Je kunt deze boom ook in een pot zetten, op die manier kunnen zelfs de mensen die in een flatje wonen nog een leuke plant hebben voor op het balkon.

Planten voor buiten zullen er vaak mooier uitzien als ze goed verzorgt worden. Ze kunnen de tuin, het terras of het balkon toch een beetje een leuke sfeer geven. Vaak kan je de buitenplanten ook zonder problemen binnen zetten. Dit maakt het dan ook mogelijk om altijd maar weer de meest originele combinaties samen te stellen. Op dit manier heb je altijd wel iets moois en kleurrijks buiten staan.

Geef een reactie