Huis en tuin

Hier moet de beste stofzuiger aan voldoen

Hier moet de beste stofzuiger aan voldoen

Een stofzuiger is een onmisbaar apparaat in elk huishouden. Iedere dag maak je het huis schoon, vooral als er huisdieren rondlopen. Er zijn veel verschillende merken en modellen op de markt te vinden. Het is daarom niet eenvoudig om een goede keuze te maken. Want welke stofzuiger past nou echt het beste bij je? En welke factoren maken het verschil voor de beste stofzuiger? Lees snel verder en ontdek hoe je de juiste keuze maakt voor jouw huishouden.

De zuigkracht en het filtratiesysteem

Het eerste waar je een groot verschil in opmerkt, is de zuigkracht van een stofzuiger. Deze kracht is namelijk essentieel voor het grondig reinigen van de oppervlakten. Tapijt, tegels en houten vloeren behoeven allemaal tot een andere zuigkracht. Je kan het beste kijken naar een apparaat met instelbare zuigkracht. Zo pas je alles goed aan elkaar aan. Het apparaat moet ook voorzien zijn van een filtratiesysteem. Vooral als je last hebt van allergieën of andere aandoeningen. De geavanceerde systemen kunnen alle kleine stofdeeltjes verwijderen en voorkomen dat ze niet meer in de lucht terechtkomen. Vergelijk alle modellen op basis van de filter en je voorkomt dat je voortdurend bezig bent met schoonmaken.

De wendbaarheid en het snoer

Wil je eenvoudig alles schoonmaken, zonder na te hoeven denken over waar je wel en niet met de stofzuiger kunt komen? Dan is de wendbaarheid een factor om rekening mee te houden. Zorg dat de stofzuiger draaibare wielen heeft. Ook een slank ontwerp kan helpen om meer gedaan te krijgen in de ruimte. Zo kom je op alle moeilijk bereikbare plekken, zoals onder de meubels en in hoeken. Let ook op het snoer van ieder model. Dit kan immers ook een wereld van verschil opleveren. Tegenwoordig bestaan er veel modellen die draadloos zijn. Let dan op de laadtijd die nodig is om het apparaat op te laden.

De capaciteit en het geluidsniveau

De capaciteit van de stofzuigerzak of het stofreservoir is van belang, vooral als je een groot huis hebt of vaak grote oppervlakken moet stofzuigen. Met een grotere capaciteit hoef je immers minder snel tot een leging over te gaan. Eventueel kan je een andere variant aanschaffen zonder zak. Houd er dan wel rekening mee dat je vaker moet legen en de filter beter schoon moet maken. Daarna let je nog op het geluidsniveau. Sommige stofzuigers maken erg veel lawaai, wat het niet fijn maakt om schoon te maken. De moderne stofzuigers zijn over het algemeen stiller.

De duurzaamheid zorgt voor een goede investering

Een laatste factor om op te letten is de duurzaamheid en de bijbehorende garantie. Een stofzuiger die meer kost, moet ook zo lang mogelijk meegaan. Het is toch een investering die je maakt. Een fabrikant kan daarom het product laten testen op basis van de kwaliteit en deze duurzaamheid. Je kan alle recensies en rapporten doornemen voordat je een daadwerkelijke keuze maakt. Lees dan ook direct de garantievoorwaarden door. Wel zo handig als er een keer wat kapot gaat. 

Geef een reactie