Mens&gezondheidzakelijk

Professioneel beplantingsadvies voor iedere kantoorruimte

Planten op kantoor

Als werkgever weet je maar al te goed hoe belangrijk het is dat personeelsleden en klanten zich op hun gemak voelen op kantoor. Als een klant een bezoekje brengt aan een kantoorruimte, is het belangrijk dat deze zich op zijn of haar gemak voelt. De uitstraling van de kantoorruimte moet uitnodigend zijn en huiselijk aanvoelen. Wanneer een klant zich prettig voelt, zal hij eerder geneigd zijn om gebruik te maken van jullie diensten. Bovendien helpt een fijne sfeer de productiviteit van het personeel ook omhoog. Maar hoe creëer je die sfeer? Je wilt immers wel dat het kantoor er zakelijk uit blijft zien. Het antwoord is simpel: maak gebruik van interieurbeplanting. Met professioneel beplantingsadvies maak je van iedere kantoorruimte een levende groene plek!

Kantooplanten

Waarom planten niet mogen ontbreken op kantoor

Een productieve werkplek is groen, beschikt over voldoende zuurstof en prikkelt het personeel om hard te werken. Wat mag hierbij niet ontbreken? De juiste planten natuurlijk! Er zijn verschillende redenen waarom planten niet mogen ontbreken op kantoor. Wij zetten er een aantal voor jou op een rijtje:

  • Planten verbeteren de concentratie, dat bleek uit een onderzoek naar planten aan de Afdeling Psychologie van de Universiteit van Cardiff. Onderzoek wees al eerder uit dat dagelijks een ommetje in de natuur genoeg is om het concentratievermogen te verbeteren. Gek genoeg hoef je niet dol te zijn op de natuur om dit effect waar te nemen. Zelfs bij mensen die met afkeur naar planten keken, bleek dat het geheugen en het concentratievermogen met maar liefst 20% steeg! Natuurlijk betekent dit niet dat je iedere werknemer om het uur naar buiten moet laten gaan, maar een beetje van buiten naar binnen halen is wel een goede keuze.
  • Planten verbeteren de luchtkwaliteit op kantoor. Planten hebben een luchtzuiverende werking. Zeker als de juiste planten bij elkaar gezocht worden. Met het juiste beplantingsadvies zorg jij voor een optimale conditie in iedere kantoorruimte. Dit betekent niet alleen dat de personeelsleden van schonere lucht genieten, maar ook dat ze minder snel ziek worden. Hierdoor zal het ziekteverzuim drastisch dalen en zal de productiviteit op kantoor omhoog gaan.
  • Groen maakt vrolijk. Dat blijkt uit meerdere onderzoeken. Mensen zijn dol op planten. We kunnen niet zonder de natuur. Bovendien geeft het zorgen voor planten ons een voldaan gevoel. Als je de stemming op kantoor wilt verbeteren, zijn planten eigenlijk onmisbaar.

Verhoog het bedrijfsimago

Natuurlijk zijn planten niet alleen gunstig voor het welzijn van de werknemers. Ook uit winstgevend oogpunt zijn planten een goede keuze. Planten brengen warmte en een uitnodigend gevoel. Niet alleen voor het personeel, maar ook voor bezoekers van het kantoor. Door meer groen te gebruiken, zorg je ervoor dat klanten zich sneller op hun gemak voelen. Hierdoor verhoog je het bedrijfsimago. De eerste indruk is immers goud waard. Bij een groen kantoor denken mensen vooral aan een uitnodigende en huiselijke sfeer, bovendien krijgt het bedrijf direct een milieuvriendelijke en duurzame uitstraling. Anno 2019 is dit nog nooit zo belangrijk geweest. Een win-win situatie voor iedereen dus!

Geef een reactie