LifestyleSportTips

Een elektrische fiets: iets voor mij?

elektrische fiets iets voor mij

Inmiddels is de elektrische fiets volledig geïntegreerd in het huidige straatbeeld. Steeds vaker word je dan ook met grote vaart ingehaald door elektrische fietsgebruikers op het fietspad. Dit is niet omdat jij zo traag fietst, maar omdat elektrische fietsen ondersteuning bieden. De elektrische fiets is dan ook een fijn vervoersmiddel voor iedereen die langere afstanden graag op de fiets zouden afleggen, zonder hier een zware lichamelijke inspanning voor te hoeven leveren. Dit klinkt natuurlijk ideaal!

Wat is een e-bike eigenlijk?

Voordat we dieper ingaan op de voordelen van een elektrische fiets, is het handig om eerst na te gaan wat een e-bike eigenlijk is en hoe deze werkt. Simpel gezegd is een elektrische fiets gewoon een fiets. Het grote verschil zit in het gemak die deze biedt. Een e-bike is namelijk voorzien van een accu en een motor. Deze bieden trapondersteuning, waardoor je stevig door kunt trappen, heuvels kunt trotseren en een flink aantal kilometers kunt afleggen, zonder vermoeid te raken. Een e-bike is om die reden erg geschikt voor mensen die de auto of het openbaar vervoer liever zouden verruilen voor de fiets, maar dit niet kunnen realiseren vanwege de te overbruggen afstand. Met een elektrische fiets ben je namelijk binnen no-time op de plaats van bestemming!

Wat zijn de voordelen van een elektrische fiets?

Het grootste voordeel van een elektrische fiets is toch wel het comfort die deze biedt. Zonder enige moeite trotseer je tegenwind en race je bergopwaarts alsof het niets is. Afhankelijk van je accu kun je tot wel 100 kilometer afleggen op een volle batterij. Een e-bike is om die reden erg geschikt om te gebruiken binnen het woon-werkverkeer maar ook voor recreatief gebruik. Ook is een elektrische fiets erg snel. Afhankelijk van het type e-bike behaal je moeiteloos een snelheid van 25 kilometer per uur. De reistijd neemt bij deze snelheden aanzienlijk af waardoor je ook lekker snel op de plaats van bestemming aankomt! Naast het gemak en de snelheid is een e-bike ook nog eens een zeer milieuvriendelijke oplossing. Bij gebruik in plaats van de auto of het OV reduceer je namelijk ook nog eens de uitstoot van Co2.

Handig om te weten!

Bij de aanschaf van een elektrische fiets is het handig om je te realiseren dat e-bikes in een eindeloos aantal uitvoeringen, typen, functies en maten komen. Het is daarom goed om na te gaan waarvoor je je e-bike wilt gebruiken. Je keuze op het gebied van motor type, accu en model is namelijk ook sterk afhankelijk van het gebruiksdoel.

Geef een reactie