LifestyleTipsvrouwen

Hoe maak je hair extensions een succes?

Hair extensions succesvol zetten

Het is voor iedereen mogelijk om een volle bos lang haar te hebben. Dankzij hair extensions kan elke gewenste haardos gerealiseerd worden – ook als je van nature dun of weinig haar hebt. Er is echter wel een groot verschil tussen een professionele plaatsing van de extensions en een verkeerde inzetmethode. Bij een onjuiste werkwijze zal duidelijk te zien zijn dat je een hairextension draagt. De haarlokken vakkundig laten zetten is een van de grootste garanties voor een perfect resultaat. Daarnaast bepaalt het type hair extensions sterk hoe mooi de uitstraling van de haarcoupe is. Informeer daarom bij een specialist welke variant het best bij je haarstijl past. We raden ook aan om gebruik te maken van een ‘color ring’: een handige accessoire waarmee je precies de juiste kleur bij jouw haar uitzoekt.

Hair extensions zijn losse haarplukjes die in of aan jouw eigen haar gezet worden. Je kunt kiezen voor een permanente of tijdelijke haarextensie. Wat je kiest heeft alles te maken met het doel van de nieuwe look. Wil je een extra sprekende haarstijl voor een feest? Dan kun je een tijdelijke oplossing kiezen als clip in extensions. Ben je er volledig van overtuigd dat je de nieuwe stijl lang wilt houden? Een permanente extensionsoort als pre-bonded extensions, hair weaves of tape extensions zijn dan echte aanraders.

hair weaves
hair weaves

Vakkundig stijlen met een haarextensie

Ook nadat je hair extensions gezet zijn, valt er van alles te doen met je nieuwe look. Hoewel de coupe er al prachtig uitziet met extra volle, lange lokken, is er nog meer mogelijk. Hoe stijl je je haar na een haarverlenging? Allereerst is het van belang om je haar meerdere keren per dag te borstelen. Heb je krullende haren? Gebruik dan een grove kam om pluizig haar te voorkomen. Bij andere haarstijlen werkt een borstel prima. Daarnaast zijn er speciale borstels voor hair extensions verkrijgbaar om losse haren bij de keratineklosjes weg te houden. Zolang je kwalitatieve extensies van echt haar aanschaft, zal je vrijwel alles met je nieuwe haardos kunnen doen. Je haar vlechten zorgt ervoor dat er zich geen klitten vormen. Bovendien ziet een vlecht er altijd chique uit. Wil je je hair extensions verven? Doe dat dan erg voorzichtig. Gebruik alleen hoogkwalitatieve haarverf. Het waterstofperoxidegehalte zou niet hoger dan 3% moeten zijn. Ook raden we aan om alleen donkerder en niet lichter te verven. Om het langst plezier te hebben van je haarextensie is een kleurspoeling of niet verven toch nog de beste optie.

Hair extensions stijlen

Jouw hair extensions mooi houden

Hoe geniet je zo lang mogelijk van jouw volle haardos? Zowel een permanente als tijdelijke extension kan langer meegaan met de juiste behandeling. Je hair extensions verzorgen is belangrijk om een gezonde uitstraling te behouden. Extensions krijgen geen voeding doordat ze niet verbonden zijn met haarwortels. Je kunt met een haarcrème of -masker toch het haar voeden. Pas er met haardproducten wel op dat je ze niet aanbrengt op de waxbondjes – deze kunnen oplossen en losraken. Je haren föhnen is gewoon mogelijk. Net als bij je eigen haar is het echter goed om tegen de hitte een beschermend serum te gebruiken. Het serum voorkomt beschadiging en uitdroging. Het mooie van hair extensions van real Brazilian hair is de hoge kwaliteit. Je kunt vrijwel alles doen wat je met je eigen haar ook kan. Zwemmen of een andere sport uitoefenen zal geen probleem zijn. Zoals met alle lange haren is het wel verstandig om je haar in een vlecht te dragen tegen klitvorming.

Voor alle haartypes geldt verder dat het kwetsbaar is. Daarom is het altijd raadzaam om pH-neutrale, alcoholvrije haarproducten te gebruiken. Volg je deze verzorgingstips, dan kun je een lange tijd genieten van je prachtige hair extensions.

Geef een reactie