Huis en tuinTips

5 redenen om voor kunststof kozijnen te kiezen

5 redenen om voor kunststof kozijnen te kiezen

Zijn jouw huidige kozijnen echt aan vervanging toe? Of betreed je binnenkort een nieuwbouwwoning en moeten er nog nieuwe kozijnen gekozen worden? Overweeg dan eens de aanschaf van kunststof kozijnen. Uit onderzoek blijkt dat steeds meer mensen voor kunststof kozijnen kiezen. Hierdoor groeit ook het aanbod. In heel Nederland kan je terecht voor de aanschaf van nieuwe kunststof kozijnen. Of je nu in Hoofddorp, Nieuw-Vennep of Alphen aan den Rijn woont, er is altijd wel een kwalitatieve aanbieder beschikbaar die kunststof kozijnen kan plaatsen. Maar vanwaar die populariteit? Dat heeft verschillende redenen. Wij zetten de belangrijkste 5 redenen voor jou op een rijtje.

1.         Zeer lange levensduur

Het nadeel van houten kozijnen is dat deze vaak na circa 30 jaar wel aan vervanging toe zijn. Gedurende deze periode moeten ze ook nog eens zeer goed onderhouden worden, anders kan de levensduur veel korter worden. Bij kunststof kozijnen is dit echter niet het geval. De exacte levensduur van kunststof kozijnen is natuurlijk niet in te schatten, omdat  dit afhankelijk is van meerdere factoren. Over het algemeen kan je er echter wel op rekenen dat kozijnen van dit materiaal tot wel 50 jaar mooi blijven. Bovendien is dit materiaal zeer onderhoudsarm.

lange levensduur kozijn

Wist je dat kunststof kozijnen over het algemeen ook een stuk betaalbaarder zijn dan andere materialen? Dit in combinatie met de langere levensduur maakt kunststof kozijnen een goede investering.

2.         Te klinisch, of toch niet?

Kunststof kozijnen kennen veel voordelen. Toch zijn er nog steeds een aantal mensen die de overstap niet willen maken. Niet omdat ze de voordelen niet interessant vinden, maar omdat ze de uitstraling van kunststof minder mooi vinden. ‘Te klinisch’ of ‘niet natuurlijk’ zijn veelgehoorde argumenten. Dit hoeft echter geen reden zijn om de kozijnen niet aan te schaffen. Tegenwoordig kan je namelijk veel verschillende stijlen creëren. Zo zijn er zelfs kunststof kozijnen met houtlook verkrijgbaar. Hierdoor geniet je van de natuurlijke uitstraling van houten kozijnen, maar profiteer je van de voordelen van kunststof! Zo kun je de kozijnen altijd naar eigen wens samenstellen.

3.         Hogere isolatiewaarde

De lagere stookkosten zijn misschien wel het grootste voordeel van kunststof kozijnen. Deze kozijnen verhogen de isolatiewaarde van het huis. Waar houten kozijnen nog aanzienlijk veel kou doorlaten, is de isolering bij kunststof juist uitstekend te noemen. Hierdoor geniet je van een aangename temperatuur in huis én dat merk je aan de energierekening. Zo bespaar je niet alleen geld, maar ben je ook nog eens zeer milieuvriendelijk bezig.

Hogere isolatiewaarde

4.         Geluiddempend

Erger je je vaak aan de geluiden op straat? Lig je regelmatig nachten wakker als jongeren weer luidruchtig uit de kroeg komen? Dan zijn kunststof kozijnen geen overbodige luxe. Zeker in combinatie met de juiste beglazing kunnen deze vervelende geluiden buiten de deur houden.

5.         Inbraakwerend

Je moet er niet aan denken dat inbrekers jouw woning betreden. Daarom doe je er alles aan om de woning goed te beveiligen. Wist je dat kunststof kozijnen hier ook een belangrijke rol bij kunnen spelen? Laat kunststof kozijnen met het politiekeurmerk Veilig Wonen plaatsen, zodat je zeker weet dat jouw kozijnen Inbraakwerend en veilig zijn. Zo maak je het inbrekers lastig om binnen te komen!

 

 

Geef een reactie