Huis en tuinTips

Last van een wespennest rondom je woning?

wespennest rondom woning

Een wespenplaag kan een heel vervelende situatie opleveren rond je huis. Vaak is een wespennest bestrijden noodzakelijk. We leggen je hier uit wat je kunt doen om een wespennest te bestrijden.

Verwijder voedsel

Voedsel een belangrijke drijfveer voor wespen om te kiezen waar ze hun nest kunnen bouwen. Om ervoor te zorgen dat ze dat niet doen, is het noodzakelijk om alle ongewenst voedsel of drank in de omgeving van je huis te verwijderen en om je vuilnisbakken en vuilnisbakken afgedekt en goed afgesloten te houden. Ook nectar- en vogelvoer kun je beter verwijderen als je last hebt van wespen.

Dicht gaten en scheuren af

Om te voorkomen dat je extra wespen aantrekt, moet je gebroken panelen repareren, scheuren in de muren repareren en spleten repareren die je zowel aan de binnenkant als aan de buitenkant van je huis vindt.

Wespennesten rond je huis opsporen

Start met wespennest bestrijden door te ontdekken waar het nest zit. Nader nooit het wespennest gedurende de dag, omdat ze het meest agressief zijn gedurende deze tijd. Bedek in plaats daarvan je zaklamp met rood cellofaan dat over het licht is geplakt om het nest ’s nachts te zien. De reden hiervoor is dat wespen het rode licht niet kunnen zien. Als je geen nesten vindt, raden we je aan om preventieve maatregelen te nemen om ervoor te zorgen dat de wespen in de toekomst niet beginnen met het bouwen van hun huis rond je terras. Soortgelijke tactieken om wespen weg te houden – zoals de reeds genoemde – kunnen ook voor je tuin werken.

Wespennesten

Wespennest bestrijden: Natuurlijke afwering van wespen

Omdat de wespen door geurige bloemen worden getrokken, kun je deze soorten beter verwijderen. Het planten zoals mint, tijm, citronella, eucalyptus en alsem worden allen beschouwd als efficiënte natuurlijke afweermiddelen. Ook pepermuntolie en etherische oliemengsels, zoals citroengras, kruidnagel en geranium, kunnen arbeiderswespen afstoten. Je kunt ook wat pepermunt olie in een bakje plaatsen.

Het laatste woord over wespennest bestrijden

We hebben het gehad over een paar natuurlijke afweermiddelen, zoals oliën en geuren. Ook de kleur kleding die je draagt heeft invloed. Overweeg om rood te dragen omdat ze deze niet kunnen zien. Insect werende middelen zoals DEET kunnen ook goed werken om wespen weg te houden.
Een andere tactiek om wespen van je eigendom af te weren is om ze te laten denken dat er al een andere wespenkolonie in de buurt is. Als territoriale insecten zullen ze andere wespenkolonies aanvallen die hun territorium proberen binnen te dringen. En als zodanig zullen deze insecten nieuwe eigendommen en gebieden met voorzichtigheid benaderen als ze een ander nest opmerken dat niet van hen is. Je kunt je eigen wespenkooi bouwen, dus je hebt nog een andere truc om wespen uit de buurt te houden.

Geef een reactie