Huis en tuinTips

Hoe maak je je tuin zomerklaar?

Hoe maak je je tuin zomerklaar

De “r” is weer uit de maand, wat betekent dat de zomermaanden er nu echt aan komen. Hoog tijd om te beginnen met de voorbereidingen voor de zomer, te beginnen met de tuin. Hier breng je in de zomer immers meer tijd door dan in de huiskamer. In deze blog geven we je een aantal tips om jouw tuin alvast klaar te maken voor de fijnste maanden van het jaar.

1. Maak een plan voor jezelf

Voordat je gaat beginnen met het opknappen van je tuin is het belangrijk dat je voor jezelf weet wat je wilt gaan doen. Ga je de tuin dit jaar helemaal renoveren? Of ben je wel tevreden met de indeling van je huidige tuin? Misschien zijn er delen van je tuin die niet helemaal ongeschonden uit de winter zijn gekomen, waardoor je bepaalde delen wel moet vervangen. Zorg daarom dat je voor jezelf een plan opstelt met de dingen die hetzelfde blijven en de dingen die je gaat veranderen. Zodra je dit voor jezelf hebt bepaald kun je beginnen met het maken van een planning. Welke delen ga je als eerst oppakken? Kies je voor het terras zodat je op mooie dagen alvast van de zon kunt genieten? Of vind je het belangrijker dat eerst alle groenvoorziening in orde is? Dit is geheel afhankelijk van je eigen wensen.

2. Zorg voor een schone tuin

Als het mooie weer in aantocht is, is het zonde als je tuin nog niet klaar is. Als je, zoals bij de eerste tip vermeldt, de tuin alleen gaat opknappen maar niet gaat veranderen is de eerste stap die je moet nemen het inplannen van een grote schoonmaak. Het is niet echt lekker ontspannen om in een vieze tuin te zitten. Pak daarom de schoonmaakspullen uit de kast zodra je lekker kunt beginnen met het schoonmaken van de tegels, gevel en tuinset. Pas wel op met het gebruik van een hogedrukspuit, want als je deze gebruikt voor de tegels loop je het risico dat je de tegels beschadigt en dat deze volgend jaar nóg viezer zijn. Het beste kan je daarom aan de slag gaan met een mengsel van schoonmaakazijn en water.

3. Breng extra sfeer aan

Tot slot is het belangrijk dat je genoeg sfeer aanbrengt in de tuin. Het aanbrengen van sfeer kun je op verschillende manieren doen. Dit kan door kleurrijke bloemen in de tuin te zetten, mooie LED Tuinverlichting aan te schaffen, of door een mooie zitkuil met vuurkorf. Zo maak je van je tuin een ideale plek om onder het genot van een drankje met vrienden te genieten van de mooiste tijd van het jaar.

 

Geef een reactie