Huis en tuinTips

Inboedel opslaan: hier moet je aan denken!

Inboedel opslaan

Soms kom je gewoon ruimte tekort. Dan zijn er verschillende manieren om dit probleem op te lossen. Misschien is het mogelijk om een aantal spullen weg te doen of je huis op een andere manier in te delen. Er kunnen echter ook andere redenen zijn waarom er plotseling een ruimtetekort ontstaat. Misschien ga je binnenkort verhuizen naar een kleinere woning, ben je pas gescheiden en heb je geen vaste woonplek of is er een andere reden waarom jouw inboedel op dit moment geen vaste plek kan hebben. Een opslagruimte huren in Nederland kan dan de oplossing zijn. Maar hoe voorkom je dat deze oplossing niet een te grote hap uit jouw spaarreserves neemt? En waar moet je op letten als je een particuliere opslagunit wilt gebruiken? Dat lees je in dit artikel!

Tijdelijke opslag

Beslist eerst hoe lang je over een opslagruimte wilt beschikken. Als dit slechts tijdelijk is voor de periode rondom een verhuizing, kijk je logischerwijs naar andere units dan als je voor onbepaalde tijd een opslagruimte nodig hebt. De grote aanbieders van opslagruimte, bijvoorbeeld Shurgard, bieden langdurige en flexibele (korte) verhuur aan.

tijdelijke opslag inboedel

Er zijn meerdere landelijke bedrijven die opslagruimtes aanbieden. Het voordeel van dit soort bedrijven is dat zij er hun werk van hebben gemaakt om jouw inboedel veilig op te slaan. Hierdoor kan je altijd rekenen op de beste beveiliging en een goede opslagplaats. Als je je inboedel bijvoorbeeld zal stallen bij vrienden, zal de inboedel over weinig bescherming genieten en wordt deze misschien niet onder de juiste omstandigheden opgeslagen. Hierdoor komt het vaak voor dat meubels of andere dierbare spullen beschadigd raken. Door een professioneel opslagbedrijf in te schakelen, voorkom je deze problemen. Sommige opslagbedrijven leveren zelfs verhuisdozen en extra inpakmateriaal om het opslaan van de inboedel nog eenvoudiger te maken. Natuurlijk komen deze gemakken wel met een prijskaartje.

Opslagruimte huren in Nederland: hoeveel kost dat?

De voordelen van een opslagunit zijn ongekend. Dankzij deze opslagruimtes weet jij zeker dat jouw meest dierbaren spullen veilig bewaard worden. Toch kan het prijskaartje je afschrikken. Bedenk echter wel dat de prijzen zeer uiteenlopend zijn.

De exacte prijs is van meerdere factoren afhankelijk. Denk bijvoorbeeld aan de grootte van de unit, de termijn waarin je deze nodig hebt en de beveiliging op locatie. Bovendien concurreren de verschillende bedrijven ook nog eens met elkaar. Door goede keuzes te maken en vergelijkend onderzoek te doen, geniet jij van de scherpste prijs!

Opslagruimte huren in Nederland hoeveel kost dat
Bron: shurgard.nl

Aandachtspunten bij het huren van een opslagruimte

Als je op zoek bent naar een opslagruimte, zijn er een aantal punten waar je rekening mee moet houden.

  • Controleer de polis van jouw inboedelverzekering. Ondanks dat de opslagruimte beveiligd is, kan het natuurlijk altijd gebeuren dat spullen onverhoopt beschadigd raken of gestolen worden. Dan is het wel een prettig idee om verzekerd te zijn. Sommige opslagbedrijven genieten van een eigen verzekering, maar vaak geldt jouw inboedelverzekering ook voor spullen die extern zijn opgeslagen. Controleer dit in je eigen polis of vraag het na aan de verzekeraar.
  • Is er sprake van een minimale huurperiode? Als je de opslagruimte slechts tijdelijk nodig hebt, is het wel verstandig om naar de huurperiode te kijken. Sommige opslagbedrijven hanteren een minimale huurperiode van 6 maanden tot een jaar. Snij je hiermee niet in de vingers.
  • Wil je onbeperkt toegang hebben tot je spullen? Hierin vind je veel verschil tussen de aanbieders. Bij sommige bedrijven kan je 24/7 bij je opslag terecht, bij anderen moet je het eerst melden voordat je bij je spullen kan. Bedenk daarom goed wat voor jou belangrijk is en baseer daar jouw keuze op.

Geef een reactie