PC&internetTipsvrouwen

Internetdaten: stap voor stap naar een succesvolle eerste date!

internet dating

Het online daten wordt steeds meer algemeen geaccepteerd. Veel mensen maken gebruik van deze mogelijkheid om hun partner te vinden. Je hoort dan ook genoeg succesverhalen. Misschien wel van mensen in je omgeving, maar ook van mensen online. Het mooie van online daten is dat je mensen ontmoet die je anders nooit was tegengekomen. Mensen uit diverse lagen van de maatschappij, elk met hun eigen rugzakje vol belevenissen en bijzondere hobby’s. Daten is vaak een spannende onderneming. In het geval van online daten geldt dit misschien nog net even meer. Online daten hoort bij deze tijd. Hoog tijd om daar gebruik van te maken! Wij geven je enkele online dating tips om stap voor stap naar een succesvolle eerste date toe te werken.

Neem je tijd om een mooi profiel te maken

Vaak zien we dat mensen ongeduldig zijn tijdens het online daten. Ze willen na het aanmaken van een account direct aan de slag. Hierdoor benaderen ze mensen terwijl ze zelf nog geen volledig profiel hebben. Het gevolg is dat eventuele potentiële geïnteresseerden afgeschrikt worden. Als mensen niet kunnen zien wie jij bent en waar jouw interesses liggen, is de kans klein dat ze ook daadwerkelijk geïnteresseerd in jouw avances zullen zijn. Omdat je elkaar niet kent is het belangrijk om enige zekerheid over een andere te verschaffen. Vertel duidelijk in je profiel wie je bent, waar je woont, hoe oud je bent en waar je interesses liggen. Zo is de kans op een goede match enorm groot.

profiel maken internetdaten

Zorg er bovendien voor dat je een interessante profieltekst schrijft. Laat het niet bij twee simpele zinnetjes, maar vertel duidelijk dat je een partner zoekt. Leg uit wat je verwacht van een relatie. Zoek je iemand om de toekomst mee te delen of ben je eerder op zoek naar een leuke date of contact? Door hier duidelijkheid over te scheppen zullen mensen niet snel afgeknapt raken als ze eenmaal contact zoeken.

Gebruik een goede profielfoto

Natuurlijk is uiterlijk niet de belangrijkste factor binnen een relatie. Toch is een foto wel erg belangrijk, zeker bij online daten. Mensen willen immers weten met wie ze spreken. Daarnaast kan een foto veel zeggen over jouw sprankelende persoonlijkheid en is het mogelijk om jouw dagelijkse activiteiten vast te leggen. Deel bijvoorbeeld een foto van jezelf terwijl je jouw favoriete instrument bespeelt of een foto waarbij je hard aan het werk bent. Zo laat je een stukje van jezelf doorschemeren als mensen langs de profielen scrollen. Dit trekt al gauw de aandacht bij mensen die dezelfde interesses delen. Jouw profielfoto is het lokkertje, de profielschets de kers op de taart. Maak daar dan ook goed gebruik van!

Chatten

Bij de meeste datingsites is het mogelijk om contact te leggen via een chat. Soms kun je over en weer wat likes versturen en andere keren moet iemand het initiatief nemen om het contact te starten. Tijdens het chatten kom je meer te weten over de ander en kunnen jullie allebei kijken of er een klik is. Na een aantal chatsessies is het uiteraard ook mogelijk om persoonlijke gegevens of social media kanalen uit te wisselen. Het echte daten is begonnen!

Geef een reactie