Huis en tuinTechnologieTips

Goedkoopste energieleveranciers vergelijken 2019

Op zoek naar de goedkoopste energieleverancier voor 2019? Als je energiecontract binnenkort verloopt kan je overstappen naar een andere leverancier zonder overstapboete. De goedkoopste energieleverancier vergelijken 2019 kan gemakkelijk en snel online. Vul jouw verbruik en regio in om vervolgens alle aanbieders op prijs te vergelijken. Wij vertellen in dit artikel waarop je moet letten bij het zoeken naar een nieuwe energieleverancier.

Hoe staat de nieuwe energieleverancier eigenlijk bekend?

Het is belangrijk om je niet blind te staren op de prijzen van een energiemaatschappij. Lees bijvoorbeeld eens over hoe ze zich inzetten voor duurzame energie, of de energie van eigen bodem is en wat de ervaringen van andere consumenten zijn bij de desbetreffende energieleverancier. Lees reviews van anderen en kom te weten hoe de klantenservice. Het is altijd handig om te weten hoe een maatschappij met klachten op gaat om problemen te voorkomen.

Wat bepaalt jouw keuze?

Bij het kiezen van een leverancier van energie komt veel kijken. Wat bepaalt voor jou de keuze? Ervaringen van anderen online, ervaringen van vrienden of kennissen of kijk je puur en alleen naar de laagste prijs? Bepaal wat voor jou het belangrijkste is en check vervolgens welke energieleverancier bij jouw past en ook nog eens voordelig is.

overstappen energie

Variabele of vaste energieprijzen?

Kies je bij het afsluiten voor een vast of variabel energietarief? Voor velen is een vast energietarief de beste en voordeligste keuze. Ook brengt het extra zekerheid over de energiekosten. Maar denk je dat de energieprijzen op dit moment erg hoog zijn en zullen dalen in het komende jaar? Dan kan je voor een variabel energietarief kiezen. Hierbij kan je ook te maken krijgen met stijgende energieprijzen, waardoor je misschien duurder uit bent.

Beperk op energieverbruik

De laagste energieprijs afsluiten is natuurlijk leuk en kan je al honderden euro’s besparing opleveren. Maar als je onnodig veel energie gebruikt kunnen de kosten alsnog hoger uitvallen dan eigenlijk nodig is. Lees daarom deze 101 energiebesparingstips om direct te beginnen met het beperken van je energieverbruik. Veel mensen gebruiken onnodig veel energie en met een aantal handige tips kan je gemakkelijk enkele tientjes per jaar besparen.

Stijging energieprijzen

De energieprijzen laten al sinds 2016 ieder jaar een kleine stijging zien. Dit komt mede door de internationale energiemarkt waar velen investeren in duurzame groene energie dat toch vaak duurder is dan grijze energie. De verwachting is dat de prijzen van energie ook in 2019 zullen stijgen. Gemiddeld gezien zal je dus na verwachting voordeliger uit zijn als je kiest voor een vast tarief voor je nieuwe energiecontract. Gemiddeld bespaart het overstappen je 100 á 200 euro per jaar. Dat is natuurlijk de moeite waard, dus waar wacht je nog op en begin met vergelijken van energieleveranciers!

Nog nooit overgestapt?

Veel mensen vinden het een moeilijke keuze om over te stappen naar een andere energieleverancier. Echter zijn dit juist de mensen die het meeste kunnen besparen. Verdiep je in het aanbod, kies een maatschappij dat bij jou past en er kan weinig misgaan. Zeker voor mensen die al jaren bij dezelfde maatschappij zijn aangesloten kunnen veel geld besparen bij een overstap.

Geef een reactie