LifestylemannenSport

Mountainbiken in de Franse Pyreneeën

Mountainbiken in de Franse Pyreneeën

Als mountainbikefanaat wil je ook wel eens iets anders dan mountainbiken over de Nederlandse mountainbiketrails of wegen. In Europa zijn veel hotspots te vinden om te gaan mountainbiken. Ook in de bergen vind je uitgezette mountainbikeroutes. Vandaag komen de Franse Pyreneeën aan bod want hier vind je alles voor een actieve en ontspannen vakantie. De Pyreneeën bieden fietsroutes in diverse moeilijkheidsgraden. Zo is er voor ieder type mountainbiker een geschikt parcours.

Gewone of elektrische mountainbike?

Tegenwoordig kun je ook mountainbiken op een elektrische mountainbike. De e-MTB wordt steeds populairder vanwege zijn voordelen. Met een e-MTB fiets je voor je plezier. Zo kun je langere tochten maken in de bergen en raak je minder snel vermoeid. Dus op welke fiets beklim jij die steile hellingen?

Accommodatie tijdens je fietsvakantie

Bij fietsvakanties kun je er voor kiezen om vanaf de ene naar de andere accommodatie te fietsen of je tochten vanaf een vaste basis uit te stippelen. In dit laatste geval is een vakantiepark een uitkomst. Op een vakantiepark vind je namelijk alle luxe en comfort om je vakantie compleet te maken. Vanaf vakantiepark L’Espinet bijvoorbeeld kun je iedere dag op je fiets stappen. Je kunt direct vanaf je vakantiehuis aan je tocht beginnen of eerst een stuk rijden met de auto om vanaf een bepaald startpunt te vertrekken.

Panoramische uitzichten

De Pyreneeën staan bekend om hun panoramische uitzichten en talloze colles zoals je misschien wel kent van de Tour de France. Maar ook de diversiteit in het landschap is enorm. Bergmeren, bossen, watervallen, valleien en kloven, op de fiets kun je de ongerepte natuur met eigen ogen aanschouwen. Je komt op plekjes waar je met de auto niet kunt komen. Natuurlijk zijn er ook genoeg pittoreske dorpjes en plaatsen met een rijke historische cultuur. Hier heb je de mogelijkheid om even te pauzeren.

mountain-bikes

Voor ieder wat wils

Wist je dat het zuidelijke deel van Languedoc ook een populair mountainbikegebied is? Hier heb je veel routes voor zowel beginners tot gevorderden. Ook kun je een uitstapje maken naar de naast gelegen regio, de Ariège. Ook dit deel van de Franse Pyreneeën is enorm geliefd onder mountainbikers. Er is in ieder geval genoeg keus om ieder dag weer aan andere route te doen. Ieder route heeft een eigen kleur waarbij groen staat voor zeer makkelijk en zwart voor zeer moeilijk. Bij het kiezen van een route kun je ook selecteren op de duur. Je hebt routes van een halve dag, een dag, maar ook van twee of meer dagen.

Ontspannen

Ontspanning hoort ook bij je fietsvakantie. Na een of meerdere dagen mountainbiken zijn je spieren wel toe aan rust. Het vakantiepark beschikt over een wellnesscentrum. Hier kun je onder andere terecht voor een massage of een saunabezoek. Er zijn meerdere types huizen voor vier of zes personen wat ideaal is als je met een groepje vrienden of met de familie gaat. Ook een voordeel is de ontbijtservice op het park. ‘s Avonds kun je genieten van de regionale streekproducten in het culinaire restaurant. Goed eten hoort natuurlijk ook bij een fietsvakantie. Waar wacht je op? Reserveer een vakantiehuis en je warming-up kan alvast beginnen.

Geef een reactie