LifestylemannenTips

Hoe snel komt een man gemiddeld klaar?

Hoe snel komt een man klaar

Een vraag die soms gesteld wordt: hoe snel komt een man gemiddeld klaar? Is het normaal dat mijn vriend al binnen één minuut klaarkomt of is het normaal dat dit minstens 10 minuten duurt? In dit artikel bespreken we welke verschillen er bestaan en in hoeverre iets ´normaal´ of ´abnormaal´ is en op welke manier je dit kunt beïnvloeden.

Gemiddeld komt een man binnen 2 tot 3 minuten klaar

Er is al vaker onderzoek gedaan naar hoe lang het duurt voor een man klaarkomt, gemiddeld komt dit neer op 2 tot 3 minuten. Dit geldt echter uitsluitend voor mannen het met zichzelf doen, het gemiddelde tijdens het vrijen ligt iets hoger. Toch geeft dit aan, dat het helemaal niet vreemd is wanneer een man snel klaarkomt. Als een man op de juiste manier gestimuleerd wordt kan het snel gaan.

Hoe kan een man voorkomen dat hij te snel klaarkomt?

Op verschillende manieren kan een man de ejaculatie controleren. Zo is het mogelijk om het klaarkomen uit te stellen. Er zijn een aantal manieren waarop dit gebeurt:

  • Controleren van de ademhaling

De ademhaling speelt een belangrijk rol tijdens de seks. Als het lukt om de ademhaling te controleren, is het mogelijk om de ejaculatie uit te stellen. Dit is mogelijk als er langzamer wordt ademgehaald en als er enige oefening wordt toegepast is het mogelijk om dit steeds beter onder controle te krijgen. Het ejaculeren kan hierdoor op een relatief eenvoudige manier worden uitgesteld.

  • Af en toe stoppen tijdens de seks

Als er sprake blijft van stimulatie, zal het niet lang duren voordat een man uiteindelijk klaarkomt. Door af en toe te stoppen tijdens de seks, wordt de stimulatie weggehaald en is het eenvoudiger om de ejaculatie onder controle te brengen. Dit kan op een speelse manier gedaan worden door van standje te wisselen of er kan bewust even gestopt worden, uiteraard kan er nog wel even gezoend of gestreeld worden. Als hij iets is afgekoeld kan de draad daarna weer opgepakt worden.

  • Condooms gebruiken

Door middel van condooms is het mogelijk om de stimulatie te verlagen. Condooms worden door veel stelletje als onprettig ervaren, wanneer hij het niet lang volhoudt is dit echter een prettige manier om de stimulatie te verlichten. Werkt dit niet? Dan kan er eventueel voor een dikkere condoom gekozen worden, deze condooms bieden extra bescherming en verminderen het gevoel rondom de penis.

 

Geef een reactie