GadgetsLifestyleTips

De voordelen van etherische oliën voor de gezondheid

heavenly-breeze-aroma-diffuser-300-ml-donker-hout-1_900x

Etherische oliën hebben de afgelopen jaren enorm aan populariteit gewonnen. Deze bijzondere oliën werden voorheen voornamelijk gebruikt tijdens meditatiesessies of bij een bezoekje aan de spa. Inmiddels is het helemaal niet gek om etherische oliën ook in huis te gebruiken. De geuren zijn niet alleen overheerlijk, maar bieden ook nog eens talloze voordelen aan de gebruiker. Een aroma diffuser kopen is de eerste stap naar een betere lichamelijke- en geestelijke gezondheid. Ben jij al op de hoogte van de voordelen van etherische oliën voor de gezondheid?

heavenly-breeze-aroma-diffuser-300-ml-licht-hout-2@2x
https://geurwolkje.nl/collections/aroma-diffuser/products/close-2-nature-aroma-diffuser-300-ml-licht-hout

Wat zijn etherische oliën precies?

Heb je nog nooit van etherische oliën gehoord? Dat vinden we helemaal niet zo gek. Ondanks de verhoogde populariteit is het nog een bekend fenomeen dat mensen niet weten wat deze oliën eigenlijk precies zijn. Ze zien ze dagelijks in winkels en hebben er misschien zelfs een paar thuis, want oh wat ruiken ze lekker, maar de naam voor die oliën? Ze hebben geen enkel idee!

Met etherische oliën bedoelen we een geconcentreerd natuurproduct met heerlijke geuren. De bekendste geuren zijn misschien wel lavendel en tijm, maar er is nog veel meer keuze! Etherische oliën zien we vaak als iets onschuldigs. Het is immers een natuurproduct en kan daardoor niet schadelijk zijn. Toch is het wel belangrijk om op deze gedachtegang te passen. Het is inderdaad zo dat etherische oliën vooral heel veel goeds brengen voor de gezondheid, maar in de verkeerde handen kan het ook best gevaarlijk zijn. Denk maar eens aan de cafeïne in koffiebonen, dit is ook een natuurproduct, maar behoort met mate gedronken te worden. Als je 3 koppen koffie drinkt per dag is er niet zoveel aan de hand, maar als je 200 koppen achterover zou slaan, is het toch een ander verhaal. Zo werkt het ook met etherische oliën. Te veel olie kan schadelijk zijn voor de gezondheid. Daarnaast mogen sommige olies niet op de huid gebruikt worden en is het verstandig om ze uit de buurt van kinderen te houden. Raadpleeg professionele websites, zoals Geurwolkje, om meer te weten over de verschillende soorten olies en het gebruik hiervan.

De voordelen van etherische oliën

Etherische oliën zijn, mits goed gebruikt, enorm goed voor de gezondheid. Bij het gebruik van etherische oliën, geniet je van de volgende voordelen:

  • Etherische oliën kunnen hoofdpijn en migraines verminderen: mensen met migraine weten maar al te goed hoe vervelend dit kan zijn. Het liefst sla je zo’n dag over en lig je alleen maar in alle stilte in een donkere kamer. Helaas is dat niet altijd mogelijk. De kinderen roepen je of je werkplicht wacht niet. In dat geval kan het gebruik van etherische oliën de uitkomst bieden. Er zijn speciale geuren die migraines en hoofdpijnen verminderen en zelfs wegnemen.
  • Etherische oliën kunnen vermoeidheidsklachten verminderen.

Last van een stressvolle periode in je leven? Sta je elke dag weer met een knoop in je maag op en ben je bang voor wat de dag brengt? Maak dan gebruik van etherische oliën. Deze verminderen stress gerelateerde klachten en kunnen zelfs depressieve gevoelens beperken

Geef een reactie