LifestyleMens&gezondheid

De voordelen van suikervrij snoep

DE VOORDELEN VAN SUIKERVRIJ SNOEP

Steeds meer mensen zijn zich bewust van het voordeel van minder suiker eten. Je krijgt namelijk ongemerkt en veelal ook onnodig best veel suiker binnen. Je wil gezond leven, maar je houdt misschien ook van wat lekker zoets. Snoepen kan ook zonder schuldgevoel als je kiest voor suikervrij snoep. Wat zijn de voordelen van suikervrij snoep?

Snoep zonder schuldgevoel

Het eerste voordeel van suikervrij snoep is dat je er zonder schuldgevoel van kunt genieten. Neem bijvoorbeeld gummyberen. Deze bestaan normaal grotendeels uit suiker. Eén enkele gummybeer kan tot wel 46 gram suiker per 100 gram bevatten. Dit betekent dat 1 beertje bijna voor de helft uit suiker bestaat. Met een portie van 20 gram zit je dan al snel op 9 gram suiker. Dat zijn ruim 2 klontjes suiker. Dat kan anders… Suikervrij gummysnoep bevat 0 gram suiker. Dit betekent rond de 200kcal in plaats van 350kcal voor het suikerrijke alternatief.

Tast het tandglazuur niet aan

Snoepen is normaal gesproken slecht voor je tanden. Omdat snoep veel suiker bevat kan dit gaatjes veroorzaken. Snoep zonder suiker kan tandvriendelijk zijn, mits het suikervrije snoep ook geen grote hoeveelheden zuur  bevat. Zuur beschadigd namelijk ook je tandglazuur. Suikervrij snoep met suikervervangers als isomalt en maltitol tasten je tandglazuur niet aan. Hier kun je dus van genieten zonder bang te zijn voor tandbederf.

Wel net zo lekker zoet

Het suikervrij snoep van Food2Smile is wel zoet, vanwege de suikervervangers. Dat is fijn, want snoepen is lekker, is fun en doe je om jezelf te verwennen. Suiker in snoep wordt vervangen door zoetstoffen als stevia, isomalt en maltitol. Zoetstoffen worden gebruikt om snoep zoet te maken. Er bestaan zoetstoffen uit de natuur of zoetstoffen die in een fabriek worden gemaakt. Zoetstoffen maken snoep even zoet als snoep waar suiker in zit, maar suikervrij snoep met zoetstoffen bevat minder calorieën. 

Minder calorieën

De meeste polyolen (niet-intensieve zoetstoffen) zorgen voor ongeveer de helft aan calorieën als normale suiker. Intensieve zoetstoffen leveren zelf geen of bijna geen calorieën. Als je suikervrij snoep eet zonder suiker, maar met zoetstoffen, dan krijg je dus minder calorieën binnen terwijl je wel geniet van een lekker zoet snoepje. 

Snoep voor diabetici

Ook diabetici kunnen sommige soorten suikervrij snoep eten. Zoetstoffen geven wel de zoete smaak, maar ze worden niet opgenomen in je bloed. Dit betekent dat ze je bloedsuikerspiegel niet verhogen. Wanneer van een product het koolhydratendeel een lagere GI (Glycemic Index) heeft dan 55, dan kunnen mensen met diabetes dit snoep ook eten.

Geef een reactie