KledingLifestylemannenTips

6 belangrijke spullen voor een voetballer

voetbal

Als voetballer wil je graag goed voor de dag komen. Uiteraard draait het om het spelletje zelf, maar toch komt er meer bij kijken wanneer je het spelletje serieus neemt. Bepaalde spullen kunnen zorgen voor een stukje veiligheid en comfort. En soms maakt het je passie voor voetbal ook gewoon nog groter. We hebben voor alle voetballers en toekomstige voetballers een aantal onmisbare spullen op een rijtje gezet. Doe er je voordeel mee!

1. Voetbalschoenen

Als je voetbalspullen gaat kopen is de kans groot dat je als eerste denkt aan voetbalschoenen. Niet zo gek, want er zijn nogal wat mooie schoenen waaruit je kunt kiezen. Het heeft deels met stijl te maken, maar minstens net zo belangrijk is natuurlijk hoe de schoen zit en of je er goed op kunt voetballen. Het ligt er ook aan hoe jij precies van plan bent om te gaan voetballen. Als je alleen maar af en toe een balletje gaat trappen met vrienden is het niet noodzakelijk om speciale voetbalschoenen te kopen. Maar ga je voetballen op een grasveld of doe je dat al, dan is het veilig en noodzakelijk om een goede voetbalschoen te kiezen. Het kan ook zijn dat je in de zaal gaat voetballen, daar zijn ook speciale voetbalschoenen voor.

2. Voetbalbroek en shirt

Voetbal is misschien niet de meest originele sport, maar wat outfits betreft toch zeker wel. Om je outfit compleet te maken heb je nog een goede voetbalbroek en shirt nodig. Wanneer je voor een club speelt of gaat spelen krijg je dit van de club, dus meestal zit dat wel goed. Het kan echter ook zijn dat je liever in een eigen broek speelt die je lekker vindt zitten. Probeer vooral verschillende broeken uit en kijk wat jij het prettigst vindt.

3. Voetbalsokken

Voor voetbalsokken geldt in principe hetzelfde als voor de broek en het shirt. Dit krijg je vaak van de club, maar het kan ook zijn dat je dit zelf moet aanschaffen. Zeker wanneer je net begint met voetballen en tot de jongere voetballers behoort.

4. Scheenbeschermers

Deze wil je echt dragen tijdens het voetballen. Het zorgt voor bescherming van je schenen, er wordt immers nogal eens een sliding uitgevoerd of (per ongeluk) tegen je schenen getrapt.

5. Sokkentape

Tijdens een flinke pot voetbal zakken voetbalsokken nogal eens af. Heel irritant als je aan het voetballen bent. Met speciaal sokkentape houd je jouw sokken op hun plek.

6. Trainingspak

Wanneer je beter wilt worden in voetbal zal je regelmatig moeten trainen. Vooral wanneer het weer kouder wordt is een goed trainingspak onmisbaar. Voor bij de warming up, tijdens de training of na de training. Maar je kunt een trainingspak ook goed dragen voor en na een wedstrijd.

Zorg dat je deze spullen in huis hebt en je kunt er tegenaan!

Geef een reactie