Mens&gezondheidTips

Is het afsluiten van een begrafenispolis noodzakelijk?

Is het afsluiten van een begrafenispolis noodzakelijk? Is het afsluiten van een begrafenispolis noodzakelijk

Eerlijk gezegd is het niet noodzakelijk om een begrafenispolis af te sluiten, mits je zelf beschikt over de financiële middelen om de begrafenis te financieren, aldus uitvaartexpert Leon Schouten van Uitvaartverzekeringwijzer.net. Het is goed om te weten dat begrafenissen hoog in de kosten kunnen oplopen. Indien u niet over deze financiële middelen beschikt, is het verstandig om een begrafenispolis af te sluiten. Met de juiste verzekering hebt u de gemoedsrust dat u weet dat in geval van uw dood, uw geliefden niet met schulden belast worden. Het blijft echter wel zo dat u in Nederland niet verplicht bent een begrafenispolis te nemen.

Een waardige begrafenis

Buiten het feit dat u uw geliefden niet met schulden wilt achterlaten, is de dood van een geliefde een emotionele tijd. Een waardige begrafenis biedt vrienden en familie de mogelijkheid om te rouwen en kan een belangrijke manier zijn om uw nalatenschap te eren en uw leven te vieren. Om die reden kan het ook van belang zijn om een verzekering hiervoor af te sluiten, zodat dit kan worden gerealiseerd.

Redenen om een begrafenispolis te overwegen

De redactie van blablablog heeft onderzoek gedaan naar de redenen om wel een verzekering voor een begrafenis af te sluiten. Hieronder de belangrijkste redenen op een rij.

1. Financiële steun

We kunnen nooit voorspellen wanneer het onze tijd is, maar waar u wel controle over heeft is ervoor zorgen dat uw gezin niet wordt belast met hoge kosten. Begrafenisverzekeringen helpen u om in moeilijke tijden een extra last van de schouders van uw naasten te nemen.

2. Dekking voor uw gezin

U kunt ervoor zorgen dat de rest van uw gezin onder uw uitvaartbeleid valt. In de meeste gevallen is het zelfs zo dat kinderen totdat ze 21 jaar zijn voor niets worden meeverzekerd.

3. Begrafenisregelingen

De dood kan een grote schok zijn voor u of uw familieleden en extra hulp is vaak nodig tijdens deze moeilijke tijd om uitvaartarrangementen te regelen. Bepaalde verzekeringsaanbieders zullen helpen met het in gang zetten wat nodig is en traumabegeleiding bieden aan de nabestaanden indien gewenst.

Wat als u geen geld heeft en geen begrafenispolis heeft afgesloten?

In dit geval zal de gemeente een simpele uitvaart regelen en die op dat moment vergoeden. Indien directe familieleden te traceren zijn, zullen zij de rekening gepresenteerd krijgen. Hierbij wordt niet gekeken naar de verhouding tussen de overledene en de familieleden. Dit kan zich uiten tot vervelende situaties als men slechte relaties met elkaar hebben binnen de familie. Situaties zoals deze kunnen worden vermeden als men een begrafenispolis afsluit en zij

Geef een reactie