Auto&vervoermannenTips

3 innovaties voor in de autogarage

innovatie autogarage

Door razendsnelle technologische ontwikkelingen gaat het ook in de autobranche enorm hard op het gebied van innovaties. Uiteraard blijven randzaken als goede en veilige hefbruggen van groot belang. Deze spullen veranderen echter wel omdat ook de ontwikkelingen op dit gebied niet stil staan. Maar vooral hebben de snelle technologische ontwikkelen effect op het vak van de mensen die werkzaam zijn in de garage. Andere auto’s, andere materialen en andere vaardigheden die worden gevraagd. In dit artikel vind je innovaties die in de autogarage onmisbaar zijn om bij te kunnen blijven. 

Elektrische auto’s

De ontwikkeling waarbij dieselauto’s langzaam maar zeker verdwijnen en elektrische auto’s het wagenpark van Nederland en de rest van de wereld langzaam overnemen zorgt voor flink wat veranderingen binnen de autogarage. Dit vraagt voor automonteurs bijvoorbeeld om kennis van een heel nieuw gebied binnen de verschillende vormen van aandrijving. Uiteraard is het een mooie ontwikkeling wanneer we kijken naar het milieu, wel vraagt het om het verdiepen in een geheel nieuw kennisgebied.

Een computer op wielen

Naast het feit dat de aandrijving van auto’s verandert, verandert er nog veel meer. De nieuwste auto’s die tegenwoordig in productie worden genomen zijn steeds meer computers. Een automonteur komt dan ook niet meer weg met enkel mechanische kennis, maar moet ook beschikken over kennis van alle computerapparatuur binnen een auto. Aan de hand van een laptop wordt een auto tegenwoordig eerst volledig uitgelezen in plaats van dat de monteur meteen zelf op onderzoek uit gaat. Sommige onderhoudswerkzaamheden voor auto’s zullen in de toekomst volledig op afstand uitgevoerd kunnen worden aan de hand van de software die fabrikanten gebruiken bij het ontwerp van hun auto’s. Er verschijnen dus steeds meer spullen in de autogarage die uit de IT-wereld komen, en ook de automonteur wordt naarmate de tijd vordert steeds meer en meer een IT-er.

Nieuwe materialen

Een veilige werkomgeving blijft belangrijk binnen de autogarage, maar ook binnen de ontwikkeling van auto’s wordt er veel gedaan op het gebied van veiligheid. En dat zit hem onder andere in de materialen die worden gebruikt bij de bouw van de auto’s. Tegenwoordig wordt er gebruik gemaakt van hele andere materialen dan vroeger. Zo zijn aluminium, kunststoffen en composieten sterk in opkomst. Deze materialen zijn vaak duurzamer en veiliger.

Genoeg ontwikkelingen binnen de autogarage en de gehele branche dus zoals je kunt lezen. Dit soort innovaties zijn gelukkig vooral positief en ter verbetering van onze auto’s!

Geef een reactie