mannenTipsvrouwen

Een veelzijdige gezinsvakantie in de Languedoc

Een veelzijdige gezinsvakantie in de Languedoc

Zon, zee, strand, wijngaarden, vissersdorpen, bergen, historie, cultuur en unieke wandel- en fietsmogelijkheden: al deze heerlijkheden en nog veel meer tref je aan in de Languedoc. Hier komt alles samen voor een veelzijdige vakantie met je gezin, vrienden of familie. De Languedoc is een streek in het zuiden van Frankrijk grenzend aan de Middellandse Zee. Typerende steden in de regio zijn Montpellier en Perpignan. Maar de Languedoc heeft nog veel meer te bieden dan deze steden en de populaire stranden.

Een perfect vertrekpunt voor de uitstapjes in deze veelzijdige streek is het luxe vakantiepark L’Espinet. Dit park ligt prachtig gesitueerd in de uitlopers van de Pyreneeën vlakbij de sfeervolle plaats Quillan.  De vele faciliteiten op het park maken je (gezins)vakantie compleet. Op het park vind je onder andere een tennisbaan, een volleybalterrein, een binnen- en buitenzwembad en er is een meertje met een strandje.

De Languedoc is  ideaal voor ieder type vakantieganger

Vanaf het vakantiepark is het ongeveer een uurtje rijden naar de Middellandse Zeekust. Hier kun je genieten van zee, wateractiviteiten, havens, rotsen, populaire dorpjes en badplaatsen. Maar wist je dat je in de Languedoc ook goed zit als je op zoek bent naar meer actie en variatie?

Fietsers kunnen hun hart ophalen in de Languedoc. Grote delen van het gebied kunnen prima per fiets ontdekt worden. Wil je mountainbiken? Dan tref je uitdagend parcours op de tientallen onverharde paden. Ook als watersportliefhebber ben je hier op de juiste plek. De combinatie van stevige wind en brede zandstranden zorgen voor goede omstandigheden om te waterskiën, te zeilen, te kitesurfen en te windsurfen. Wil je graag bergwandelingen maken? Door te wandelen in de Pyreneeën kom je op plekken met een schitterend uitzicht die met de auto niet toegankelijk zijn. Tussen de Middellandse Zee en de Ariège ligt een deel van de Pyreneeën dat een wandeling meer dan waard is. Beklim de Canigou of dwaal door de dalen. Als je van een uitdaging houdt, is de Via Ferrata langs de rotswanden van de Thaurac in Vallée de l’Herault heel bijzonder. Sommige delen passeer je via een een grot. Hoe bijzonder is dat?

Dagje Montpellier

Montpellier is de hoofdstad van de regio en behoort tot de grootste steden van Frankrijk. New York Times heeft Montpellier uitgeroepen tot één van de 45 steden op aarde die je niet mag missen. Het is een dynamische stad die moderniteit combineert met een rijke historie. Wereldberoemd is het historische centrum met zijn middeleeuwse straatjes. Het Musée Fabre is een van Europa’s mooiste kunstmusea. Oude en moderne architectuur wisselen elkaar af in Montpellier net als flagship stores van de grootste merken en kleine boetiekjes.

Boek je vakantiehuis in de Languedoc

Na een dagje Languedoc ontdekken, kom je het beste tot rust in een comfortabele accommodatie. Zo’n vakantiehuis in Frankrijk op het park L’Espinet boek je heel eenvoudig bij FranceComfort. Je vindt er vakantiehuizen van vier tot en met acht personen. Elke villa heeft de beschikking over een eigen tuin, royaal tuinmeubilair en een of meer terrassen. Het terrein is 120 hectare groot met alle ruimte voor recreatie.

Geef na al dat wandelen, fietsen en sporten je spieren hun welverdiende rust in het wellnesscentrum. Is je energie nog niet op? Dan is er bij L’Espinet ook voldoende te beleven zoals boomklimmen op een uitdagend parcours, paardrijden of stand-up paddling. Ook rondom je verblijf is dus voor jong en oud voldoende te beleven tijdens een vakantie in Languedoc.

Geef een reactie