LifestyleTips

Zo organiseer je een spetterend eindejaarsfeest!

spetterend eindejaarsfeest

We zijn bijna aan het einde van het jaar gekomen en dat betekent dat de tijd voor feestjes met vrienden en familie is aangebroken. Of je nu een goed jaar hebt gehad, of juist blij bent dat het jaar bijna voorbij is, een spetterend eindejaarsfeest willen we allemaal. Hoe organiseer je nu hét feest waar mensen nog het hele volgende jaar over zullen praten? Wij geven je tips!

1. Zorg voor feestelijke drankjes

Allereerst is het belangrijk om ervoor te zorgen dat er voldoende creativiteit in de hapjes en drankjes wordt gestopt. Mensen waarderen het, genieten ervan en het is een gemakkelijke manier om het al snel feestelijk te laten zijn. Begin het feestje met een sprankelende prosecco en laat mensen de rest van de avond kiezen uit verschillende feestelijke cocktails. Laat mensen kiezen uit alcoholische en non-alcoholische cocktails, zodat het voor iedereen een feestje is.

2. Ga voor een dresscode

Een dresscode geeft het feestje nét het extra feestelijke tintje. Het is leuk als iedereen op een bepaalde manier moeite in de outfit heeft gestoken en daarnaast ziet het er als een geheel uit, hartstikke leuk! Wees creatief in het bedenken van een dresscode. Voorbeelden van feestelijke dresscodes zijn: gala, cocktail, party chique of juist de ‘ugly christmas sweater’. Wanneer je een officiële dresscode niet ziet zitten, kun je ook voor een bepaalde basiskleur kiezen als dresscode. Laat mensen komen in het rood of groen, extra leuk voor de foto’s!

3. Kies een spetterende locatie

Afhankelijk van waar je woont, kun je op zoek naar een perfecte feestlocatie voor jouw feest. Is je huis groot genoeg en kun je het helemaal gezellig maken? Helemaal goed. Anders zijn er genoeg leuke restaurants te vinden waar je een gedeelte van kunt huren. Waar je op kunt letten bij het kiezen van een locatie is dat het goed bereikbaar is, zodat mensen gemakkelijk op je feest kunnen komen.


4. Versier de feestlocatie

Niet onbelangrijk is om ervoor te zorgen dat de feestlocatie er ook uitziet als een feestje. Alles moet een spetterend eindfeest ademen. Hoe je dat voor elkaar krijgt? Zorg voor genoeg feestversiering. Denk hierbij aan confetti, ballonnen, pom poms en leuke slingers. Wanneer de feestlocatie eruit ziet als een feest, wordt de sfeer vanzelf overgebracht.

Daarnaast is het ook leuk om de genodigden van tevoren al te enthousiasmeren met een feestelijke uitnodiging, passend binnen het thema en de dresscode. Maak mensen enthousiast en houd het spannend, op deze manier heeft iedereen zin om te komen.

5. Regel muziek

Muziek is een sfeermaker en daarom onmisbaar op jouw spetterende eindejaarsfeest. Regel een DJ, zorg voor een goede playlist of hele goede speakers. Muziek zorgt ervoor dat mensen relaxen, dansen en van de muziek genieten. Combineer dit met lekkere hapjes en drankjes, goed gezelschap en iedereen zal genieten van de avond.

Geef een reactie