Huis en tuinTips

Creëer een gezond thuiskantoor met natuurgetrouwe verlichting

gezond thuiskantoor

Nu we allemaal thuis moeten werken, en dit waarschijnlijk ook de nieuwe norm gaat worden, is het goed om na te denken over de inrichting van je thuiskantoor. Waarschijnlijk zul je bij de inrichting niet gelijk nadenken over de verlichting, terwijl dit juist erg belangrijk is. Goedlicht.nl biedt de ideale oplossing voor uw thuiskantoor, namelijk een LED paneel.

Waarom LED verlichting?

LED licht verhoogt de productiviteit, stimuleert de hersenen en verhoogt je creativiteit! Dit is precies wat je nodig hebt in een thuiskantoor.

Nu vraag je je vast af: “Hoe werkt dit dan?” Dit heeft alles te maken met onze biologische klok. Idealiter zouden we allemaal in overvloed blootgesteld moeten worden aan natuurlijk licht. Echter is dit niet haalbaar tijdens een werkdag, omdat we deze grotendeels binnenshuis doorbrengen. Dit is waar LED paneel verlichting een belangrijke rol kan spelen. LED systemen kunnen veel nauwkeuriger zonlicht repliceren dan ander soort lampen. Door slimme technologie kunnen de LED systemen in intensiteit en kleur aangepast worden. Zo kunnen we het natuurlijk licht verloop van daglicht volgen. Dit heeft een zeer positieve invloed op onze biologische klok, wat dan weer onze productiviteit verhoogd.

Milieuvriendelijke verlichting

Naast de positieve gevolgen voor je gezondheid, biedt het LED paneel ook voordelen voor het milieu. LED lampen gebruiken namelijk veel minder energie dan andere soorten lampen zoals gloeilampen, halogeenlampen, TL-verlichting en spaarlampen. Deze besparing draagt bij aan het verminderen van de CO2 uitstoot.

Daarnaast hebben LED lampen een veel langere levensduur dan conventionele verlichting. De maximale levensduur van een LED-lamp kan wel oplopen tot 100.000 branduren. Echter gaan de meeste LED-Lampen ongeveer 20.000 uur mee. Een LED-Lamp is ongeveer na 10 jaar aan vervanging toe. Ter vergelijking; gloei-, spaar- en halogeenlampen hebben een levensduur van tussen de 1000 en 7500 branduren.

Minder schadelijke stoffen

Een ander voordeel van LED-lampen is dat ze veel minder schadelijke stoffen bevatten dan andere lampen. Een spaarlamp bevat bijvoorbeeld kwik, wat erg schadelijk is voor het milieu én de gezondheid.

Eenvoudig te plaatsen

LED paneel verlichting is eenvoudig te plaatsen in een systeemplafond. De plafondplaat of ingebouwde TL armatuur kan vervangen worden door een LED paneel.

Heeft u geen systeemplafond? Ook dat is geen probleem voor het plaatsen van de LED panelen van Goedlicht.nl. U kunt onze LED panelen ook middels een los te verkrijgen ophangset ophangen of als als opbouwarmatuur monteren. 

Heeft u meer informatie nodig?

Onze lichtadviseurs van Goedlicht.nl helpen u graag verder! Neem contact met ons op of neem een kijkje op de website. Hier vindt u een ruim assortiment met LED-Paneel verlichting, geschikt voor elk thuiskantoor.

Geef een reactie