TechnologieTipszakelijk

Veelgemaakte fouten die je moet voorkomen als je een cryptocurrency wilt kopen

Veelgemaakte fouten die je moet voorkomen als je een cryptocurrency wilt kopen

Het kopen van cryptocurrency brengt altijd wat risico’s met zich mee. De koersen kunnen namelijk enorm schommelen, waardoor er nooit zekerheid bestaat over de waarde van jouw munteenheid. Alhoewel het kopen van een cryptocurrency relatief eenvoudig is, betekent dit niet dat je het te licht op moet vatten. Investeren in cryptocurrency is net zo, en misschien nog wel meer, onzeker als iedere andere vorm van beleggen. Je waagt een sprong in het diepe en hoopt dat deze goed uitpakt. Gelukkig zijn er genoeg manieren waarop je van investeren in cryptocurrency wel degelijk een succes kunt maken. Wil jij cardano kopen en weet je niet zeker hoe je dit aan moet pakken? Dan maak je deze belegging gegarandeerd een groot succes als je in elk geval de volgende valkuilen probeert te vermijden!

Je door de huidige koers laten leiden

Buy low, sell high is inmiddels een bekend fenomeen als we spreken over cryptomunten. Een goed voorbeeld hiervan zagen we in 2017. Op dat moment was de vraag naar cryptovaluta explosief toegenomen. Steeds vaker lazen we succesverhalen van mensen die enorme winst hadden gemaakt door in cryptocurrency te investeren. Het gevolg? Steeds meer mensen kochten cryptovaluta en zagen plotseling de koers weer enorm dalen. Een groot verlies, maar wel eentje die voorkomen had kunnen worden.

Daarom adviseren wij beginnende investeerders om zich nooit door de huidige koers te laten leiden. Natuurlijk begrijpen we ook dat het heel verleidelijk is om in een munt te stappen als de prijzen op dat moment heel hoog zijn. Maar bedenk ook dat de kans groot is dat de piek op dat moment al bereikt is. Indien je dan te laat bent kan de investering je enkel nog verlies brengen. Probeer daarom altijd wat verder uit te zoomen en alvast in goede munten te investeren die momenteel in een dipje zitten. Wanneer je de koersschommelingen de afgelopen maanden goed in de gaten hebt gehouden, weet je precies welke munten eigenlijk altijd wel weer terug komen en in welke je beter niet kunt investeren. Als je goede munten tegen een lage prijs weet in te kopen, kan je deze vaak juist weer met meer winst doorverkopen.

Je door de huidige koers laten leiden

 Snel in paniek raken

Vaak zien we dat mensen zo snel mogelijk resultaat willen zien. Dit fenomeen zien we immers bij iedere beleggingsvorm.  Ook bij het investeren in vastgoed willen we snel resultaat zien. Wanneer dit goed aangepakt wordt, kan je op de lange termijn ook zeker van geweldige resultaten genieten. Hierbij geldt dat investeren in vastgoed een prima beleggingsvorm kan zijn. Spectaculaire resultaten op de korte termijn mag je echter niet verwachten. Zorg daarom dat je voldoende geduld opbrengt en raak niet direct in paniek als het gewenste resultaat uitblijft. De cryptomarkt kent immers enorm veel schommelingen. Waar jouw cryptomunt op de ene dag enorm veel waard kan zijn, zal deze de andere dag alweer flink dalen. Het slechtste wat je kunt doen is in paniek raken en plotseling al je munten verkopen. Meestal volgt er na een flinke dip weer een forse groei. Door ervaring en kennis leer je jouw munten op het juiste moment te kopen en te verkopen. In 99% van de gevallen is het gunstiger om een dip uit te zitten. Zo loop je veel minder geld mis dan als je alles in één keer zou verkopen. Een kleine dip is geen ramp: een goede cryptomunt komt hier zeker weer uit.

 

 

Geef een reactie