Auto&vervoerTips

Hoe goed ben jij verzekerd tegen een auto-inbraak?

Hoe goed ben jij verzekerd tegen een auto-inbraak?

Je staat er vaak niet bij stil, totdat het je een keer overkomt. Je loopt naar je auto en je ziet dat er een auto-inbraak plaats heeft gevonden. De kans dat ook jij een keer slachtoffer wordt van een auto-inbraak is waarschijnlijk groter dan je denkt. Zo vond er het afgelopen jaar elke 10 minuten een auto-inbraak plaats. Uiteindelijk tikte de teller van het jaar 2018 net niet de 55.000 auto-inbraken aan. We hebben het nu alleen over de door de politie geregistreerde gevallen. Er wordt van alles gestolen tijdens een auto-inbraak. Vaak denkt men dat er alleen losse accessoires worden gestolen. In de praktijk komt het echter al te vaak voor, dat zelfs ingebouwde navigatie- en audio apparatuur uit de auto wordt gesloopt. Je kunt jezelf al voorstellen dat een dergelijke inbraak gepaard gaat met grote schades. Uiteraard worden deze schades geclaimd, maar heb jij van te voren duidelijk wat je verzekering dekt?

Onduidelijkheid over dekking verzekering

Als het gaat om alle verschillende verzekeringsmaatschappijen en de dekking die zij bieden, zie je door de bomen het bos niet meer. Elke verzekeraar lijkt eigen dekkingsvoorwaarden te hebben. Zo is het mogelijk dat de ene verzekeraar dekking biedt tot een bedrag van €1200 en een andere tot slechts €300. Naast de verschillen in bedragen, zijn er ook verschillen in de inhoudelijke dekking. Zit je bij die ene verzekeraar die geen auto-inbraken dekt in het buitenland? Dat is flink balen als de inbraak plaatsvond toen je aan het shoppen was in Duitsland.

Toch hebben de autoverzekeraars wel wat met elkaar gemeen. Wist je bijvoorbeeld dat als er losse spullen uit je auto zijn gestolen, deze niet zijn gedekt? Mocht dit je onverhoopt overkomen en je bent dure spullen, als een tablet of smartphone kwijt, zou je deze mogelijk wel kunnen claimen via je inboedelverzekering.

Schade wegens auto-inbraak

Ongeacht of je spullen uit de auto zijn gestolen, er is een grote kans dat je braakschade hebt. Wellicht dat je slot is geforceerd of dat je autoraam is ingeslagen. Deze vormen van schade vallen onder de autoverzekering. Net zoals diefstal van fabrieks accessoires. Wees je er wel van bewust dat je hiervoor een volledig- of beperkt casco dekking moet hebben. Indien je alleen een WA-verzekering hebt, wordt braakschade niet gedekt. Dit geldt ook voor diefstal van vaste accessoires.

schade auto

Vergelijking van autoverzekeringen

Het is daarom belangrijk om een autoverzekering te hebben die bij jouw persoonlijke situatie past. Daarom adviseren we je om onafhankelijk je autoverzekering te vergelijken. Kies vervolgens voor de best passende autoverzekering. Wilt u dus een geschikte autoverzekering afsluiten? Neem dan een kijkje op Easyswitch.nl.

Geef een reactie