Huis en tuinLifestyle

Tips voor een fantastisch tuinfeest in de winter

Tips voor een fantastisch tuinfeest in de winter

De winter is weer officieel van start gegaan. We zijn direct getrakteerd op een aantal zeer koude dagen en de kans is groot dat we nog wel wat vrieskou voorgeschoteld krijgen. Helaas zijn hiermee ook de lange zwoele avonden in de tuin verleden tijd. Lekker met vrienden of familie genieten van een hapje en een drankje tot in de late uurtjes. De kou hoeft gelukkig niet te betekenen dat je geen tuinfeestjes meer kunt geven. Er zijn genoeg manieren waarop je ook in de winter een fantastisch tuinfeest kunt geven. Hier vind je een aantal tips.

Zorg voor een goede partytent

Een goede partytent mag in de winter uiteraard niet ontbreken. Hier sta je niet alleen heerlijk droog en warm, maar je kunt zo ook gemakkelijk een eigen kleine feestlocatie maken. Een intiem plekje die je vol kunt zetten met lekkere snacks, drankjes, statafels, enzovoorts. Op die manier maak je één groot succes van jouw tuinfeest. Groot voordeel van een partytent is dat de warmte in de tent ook nog eens goed blijft hangen. Wanneer je een heater plaatst, zal de warmte door het dak in de tent aanwezig blijven. Hierdoor heb je vrij weinig nodig om voor een aangename temperatuur te zorgen.

Seizoen gerelateerde hapjes en drankjes

In de zomer serveer je je gasten natuurlijk heerlijke cocktails, fruitspiesjes en andere seizoen gerelateerde hapjes en drankjes die het feest helemaal compleet maken. Er gaat niets boven nippen aan een ijskoude cocktail op een zwoele zomeravond. Maar in de winter ben je natuurlijk zoekende naar iets heel anders. Bedenk daarom goed welke hapjes en drankjes je jouw gasten zou kunnen serveren. Wat dacht je bijvoorbeeld van een heerlijke (zelfgemaakte) glühwein of een grote kop chocolademelk met slagroom en cacaopoeder?

Ook qua hapjes is er natuurlijk genoeg te bedenken. De wintermaanden staan voor stevige kost en heerlijke snacks. Met een warme cake doe je iedereen een plezier. Wil je je gasten liever een lekkere maaltijd voorschotelen? Denk dan aan een stamppotbuffet of lekkere zelfgemaakte snert.

Winterse versiering

Ook op het gebied van decoratie is er heel veel mogelijk. De wintermaanden verlenen hier zich juist uitstekend door vanwege het feit dat het veel vroeger donker is. Hierdoor kan je volledig losgaan met verlichting. Hang bijvoorbeeld twinkelende kerstlampjes op, gebruik waxinelichtjes in potjes of deel wellicht zelfs dark sticks uit aan de gasten.

Zet een vuurkorf aan

In de winter liggen de temperaturen vanzelfsprekend lager dan in de zomer. De gasten kleden zich hier uiteraard ook op, maar de echte kou kan je nooit helemaal tegen gaan. Daarom is het goed om wat extra warmte te creëren. Bijvoorbeeld in de vorm van een heater of een vuurkorf. Dat zorgt niet alleen voor extra warmte, maar ook voor extra sfeer.

Zie je het niet zitten om telkens een vuurkorf of een heater aan te zetten, maar verwacht je in de toekomst wel meerdere keren een tuinfeest te houden? Dan kan je er ook over denken om terrasverwarming aan te schaffen. Zo zit je zelf de rest van de winter ook heerlijk warm en beschik je over alle standaard ingrediënten om het ene succesvolle tuinfeest na het andere te geven.

Geef een reactie