Huis en tuinTips

Welke versterker heb ik nodig?

Welke versterker heb ik nodig?

Een versterker zorgt ervoor dat het geluid uit een speaker op een kwalitatief goede manier uit je geluidsinstallatie komt. Audiobronnen zoals een CD speler, computer of mixer hebben een zwak signaal waardoor de speakers niet kunnen worden aangestuurd. In deze gevallen is het belangrijk dat er een versterker wordt aangesloten. Wanneer je op zoek gaat naar een versterker dan zijn er een aantal belangrijke punten waar je rekening mee moet houden. Wij helpen je om een versterker te vinden die past bij jouw wensen en eisen.

Welk type versterker past bij mijn wensen en eisen?

Als je op zoek gaat naar een versterker dan zijn er diverse types waar je uit kunt kiezen. Maar wat is nou het verschil tussen de diverse types?

  • Hifi-versterkers: deze versterkers zijn uitermate geschikt voor thuisgebruik. Bijna alle Hifi versterkers zijn gemaakt voor het aansluiten van 8 Ohm luidsprekers.
  • PA-versterkers: de PA-versterkers zijn geschikt voor gelegenheden waar dagelijks intensief gebruik wordt gemaakt van een versterker. Denk bijvoorbeeld aan cafés, discotheken of andere horecagelegenheden.
  • Disco-versterkers: ideaal voor de beginnende DJ. Deze versterker kan aangesloten worden aan 8 Ohm luidsprekers.
  • 100 volt versterkers: op deze versterker kun je meerdere speakers aansluiten zonder dat de versterker beschadigd raakt. Daarom is dit type geschikt voor winkelstraten, magazijnen, kantoren en stadions.
  • Karaoke versterkers: de naam zegt eigenlijk al genoeg. Dit type is geschikt voor een karaokeset.

Klasse-AB of Klasse-D?

Iets anders waar je tegenaan loopt bij het kopen van een versterker dat is of je een klasse-AB of een klasse-D versterker nodig hebt. Een klasse-AB versterker heeft meerdere transistoren om het signaal te versterken. Een klasse-D wordt vaak digitaal aangestuurd. Het heeft een lager stroomverbruik dan klasse-AB versterkers.

Hulp bij een versterker uitkiezen?

Wil je ook graag een versterker uitkiezen? Neem gerust contact met ons op, wij helpen je graag verder zodat je een juiste keuze maakt en heel veel plezier zult beleven van jouw nieuwe aankopen.

Geef een reactie