Auto&vervoer

Geef je auto een andere look

Auto wrappen

Leuk je hebt je eerste autootje gekocht maar nu wil je er eigenlijk wel echt jouw auto van maken. Je hebt een uitgesproken smaak en dat wil je terug laten zien in jouw auto. Wat kan je dan het beste doen?

Laat je auto wrappen

Je zult het vast en zeker al vaker gehoord hebben, auto wrappen. Wat is het nu eigenlijk? Heel simpel uitgelegd is het je auto beplakken met een laagje wrapfolie. Het wrappen van je auto is vele malen goedkoper dan dat je hem laat spuiten en het is makkelijker weer te verwijderen. Wanneer je je auto laat spuiten kan je niet zomaar weer terug naar de originele kleur of je moet al de kleurcode weten. Dit kan met wrappen wel. Met wrappen bescherm je ook meteen de lak. Hij zal minder snel beschadigen door het zonlicht of door steenslag. Het is zelfs mogelijk dat wanneer jij je auto laat wrappen er eventueel meteen een reclame op te zetten van bijvoorbeeld jouw bedrijf. Wrapfolie gaat ongeveer 7 jaar mee en er bestaat zelfs de mogelijkheid om je eigen wrapfolie te ontwerpen. 

Tune je auto

Buiten je auto wrappen om hem helemaal van jou te maken kan jij je auto ook laten chip tunen. Chip tunen is de manier om je auto boter te laten presteren zonder dat je daarvoor meteen een andere auto moet kopen. Jouw auto krijgt er meer vermogen van. Wanneer je je auto laat tunen krijg je meer vermogen. Doe je dit bij een auto met een turbo kan dat zomaar 20 procent schelen. De auto trekt sneller op en je haalt vaak ook een hogere topsnelheid. Wanneer je een normale rijstijl hanteert kan het zelfs zo zijn dat je minder brandstof verbruikt dan voor het tunen. 

Waar laat je je auto tunen?

Inmiddels zijn er ontzettend veel aanbieders die jouw auto kunnen tunen maar je moet wel rekening ermee houden dat het goed gebeurd. Ga daarom als je ervoor kiest dit te doen bij een aantal verschillende langs om zo te kijken wat de prijzen zijn. Er zijn mensen die het zelfs bij je thuis willen komen doen. Ga niet meteen voor de laagste prijs, want je wil natuurlijk dat het goed gebeurd. Vaak is het met dit soort dingen zo dat goedkoop wel eens duurkoop kan zijn. 

Je getunede auto verzekeren

Helaas is het zo dat niet elke verzekeraar een getunede auto in de verzekering opneemt. Dit komt omdat zij van mening zijn dat er en grotere kans is op schade, diefstal of inbraak. Dit moet je dus van tevoren even bij jouw verzekering checken. Soms is het zelfs zo dat jij jouw auto opnieuw moet laten keuren bij het RDW. Dit eisen ze dan omdat de eigenschappen van jouw auto zijn veranderd. Laat je dit niet doen dan kan het zijn dat jouw auto niet verzekerd is en kan je dus voor grote problemen komen te staan. Check dus van tevoren alles heel goed.

Geef een reactie