Auto&vervoermannenTips

Waarom is onderhoud zo belangrijk?

apk keuring auto

Een auto, bijna iedereen heeft wel een auto maar waarom is het onderhoud aan de auto nou zo belangrijk? En wat moet er allemaal dan gebeuren als uw auto wordt onderhouden? In dit artikel ga ik u wat meer vertellen over het onderhoud van uw voertuig en APK keuringen.

APK keuringen

Deze keuring is verplicht in Nederland. Deze keuring moet jaarlijks of om de twee jaar gedaan worden. Deze keuring is geen garantie dat uw auto niet kapot kan gaan, het is een keuring van een moment maar tussen de keuringen kunnen er genoeg dingen gebeuren waardoor uw auto kapot kan gaan. Maar wat wordt er precies gecontroleerd bij zo’n APK keuring?

Als eerste letten ze op hoe veilig uw voertuig is, hier wordt dan gekeken naar:

 • De remmen
 • Carrosserie
 • De lichten
 • Hoe de stuurinrichting is
 • Wat de staat van de banden zijn
 • Hoe de schokdempers zijn
 • En naar de wielophanging

Ten tweede wordt er gekeken naar de uitlaatgassen van uw auto en wat voor effect dit heeft op het milieu.

En als laatste wordt er gekeken naar algemene punten:

 • Voertuigbewijs
 • Het identificatienummer
 • En de gebruikte brandstoffen
 • Kentekenplanten
 • Roetmetingen
 • Viergasmetingen

Dit zijn de punten waar uw voertuig op wordt gecontroleerd bij een APK keuring.

Andere beurten

Bij veel autobedrijven bij uw regio of dit een autobedrijf in Bergambacht is of eentje in Rotterdam, heeft vaak ook nog andere beurten die ze u aanbieden. Zo zijn er vaak kleine en grote beurten en jaarbeurten.

Kleine beurt wordt de APK gecontroleerd en een milieu meting gedaan. In de auto wordt de toeter, de airbag en het pedaalrubber gecontroleerd. Om de auto heen worden de lampen, de banden en de remmen gecontroleerd. Onder de auto wordt het uitlaat systeem gecontroleerd en onder de motorkap wordt de remvloeistof, koelvloeistof, het stuurbekrachtigingsysteem en de olie gecontroleerd.

Bij grote beurt wordt het zelfde gedaan alleen in de auto wordt het instrumentenpaneel, de kachel, de gordels, de koppeling, de stoelen, het stuurt en de spiegels gecontroleerd. Om de auto worden de spiegels, de sproeiers, de deuren, de carrosserie, de ruiten, de aandrijfsassen en de remmen extra. Onder de auto worden alle systemen gecontroleerd.

Bij een jaarlijkse beurt wordt alles gecontroleerd wat te maken heeft met uw auto, het is nog uitgebreider dan de grote beurt omdat een auto dan maar 1 keer in het jaar langs hoeft te komen op het moment dat er geen reparaties moeten worden uitgevoerd.

Het voordeel van het goed onderhouden van uw voertuig is dat uw veiligheid en van de mensen om uw heen wordt bevorderd, het kan vele gevaarlijke situaties voorkomen bijvoorbeeld dat uw auto opeens uitvalt of niet meer doet wat u wilt. Daarnaast blijft uw auto langer goed en zal die ook langer meegaan, dit is natuurlijk altijd goed en een voordeel.

Bent u opzoek naar een autogarage in Bergambacht? Of autoreparaties bij u in de buurt? Wij zijn Smitsauto’s en hebben verschillende vestegingen waar wij u kunnen helpen bij het onderhouden van uw auto, APK keuren en andere mogelijkheden. Bekijk gerust onze website voor meer informatie,

Geef een reactie