algemeenTips

Uiteten in tijden van economisch zware tijden

Uiteten in tijden van economisch zware tijden

De eerste dingen waar we massaal op gaan bezuinigen nu alle prijzen omhoog schieten? De leuke dingen in het leven. Die nieuwe auto komt er niet meer, de vakantie wordt uitgesteld en uiteten gaan is een no-go. Begrijpelijk dat er prioriteiten gesteld moeten worden maar het leven moet ook een beetje leuk blijven. Een vakantie en auto zijn natuurlijk direct enorme bedragen, én een grote hap uit je budget. Maar een etentje buiten de deur moet op zijn tijd kunnen. Er zijn echter wel tips om het net wat voordeliger te maken. Hoe je dit doet? Hier drie zeer effectieve tips.

1.     Avond- en maagvullend

Niks zo irritant, zeker in tijden van crisis, dan een restaurant uitlopen met trek. Je wilt natuurlijk wel een voldaan gevoel en het gevoel dat je waar voor je geld hebt gekregen. Daarom is het aan te raden naar een all you can eat concept te gaan. Dat dit restaurants van lage kwaliteit zijn, dat is zeker niet waar. Ze bieden tegenwoordig diverse keukens aan en zijn van goede kwaliteit. Wel raden wij aan, wanneer je een fijnproever bent, voor één stijl keuken te gaan en niet een wereldkeuken. Bij de keuze voor één stijl, weet je zeker dat het restaurant daarin is gespecialiseerd. Zo kun je al heel goed onbeperkt Sushi in Den Bosch eten. En dat ook nog eens in een gezellige setting!

2.     Check de actie

Ken je de apps Groupon en Social Deal al ? Wellicht voel je je wat bezwaard om deze te gebruiken, maar dat is nergens voor nodig. Heel veel mensen doen dit, zeker wanneer we in economisch zware tijden zijn. Restaurants hebben het daarnaast ook zwaar, zij zijn blij met iedere gast die ze mogen ontvangen. Daarom is het aan te raden om eens te kijken wat de acties zijn en de actie te kiezen die bij jou past.

3.     Op gepaste tijden

Veel restaurants bieden speciale tarieven en menu’s aan op het moment dat zij nog niet vol zitten. Wanneer je bijvoorbeeld vroeg komt dineren, kun je tegen een gereduceerd tarief eten. Dit geldt ook voor dineren op je verjaardag of bij speciale evenementen zoals Valentijnsdag. Maak hier dankbaar gebruik van en plan je etentje dus op een geschikt moment.

Kortom, uiteten gaan in dure tijden kan nog steeds. Het succes ervan valt of staat met het maken van slimme keuzes. Met bovenstaande tips kunnen jullie met een gerust hart nog wel eens een vorkje buiten de deur prikken. Al dan niet met gebruikmaking van een goede deal. Schaam je hier niet voor, een restaurant is tegenwoordig blij met iedere gast.

Geef een reactie