mannenMens&gezondheidTipsvrouwen

Wat is het juiste mondmasker voor jou?

Wat is het juiste mondmasker voor jou?

Mondkapjes zijn er in allerlei soorten en maten. Dat werpt dus ook de vraag op wat dan het juiste mondkapje voor jou is. Welke modellen moet je kiezen om de bescherming te krijgen die jij zoekt? Dit hoeft niet heel lastig te zijn. Het is alleen zaak om te weten hoe je je wilt beschermen en waartegen je jezelf beschermt. Heb je dit goed voor ogen? Dan kan je aan de hand daarvan je keuze maken. De volgende tips kunnen je in ieder geval op weg helpen als je een keuze gaat maken. Mocht je twijfelen of dat je corona hebt, maak dan een afspraak bij Coronatestnederland.nl om je te laten testen, of je kunt een corona zelftest kopen.

De hoogste mate van bescherming

Het kan zijn dat je de mondkapjes koopt om er zeker van te zijn dat je de hoogste mate van bescherming krijgt. Heb je bijvoorbeeld zwakke longen of ander onderliggend lijden? Dan is het belangrijk oom virussen buiten je lichaam te houden. Dat pak je bijvoorbeeld aan mondkapjes 3 laags te kopen. Dit zijn kapjes die wel heel sterk filteren en de kans dat er iets doorheen komt wel heel klein maken. Dat is interessant omdat je daarmee dus gewoon buiten kunt komen zonder bang te hoeven zijn. Dit is dus een goede optie dan.

Goed voor in de buitenlucht

Misschien heb je niet direct een reden om jezelf maximaal te beschermen, maar is het wel nodig om een kapje te dragen. Bijvoorbeeld om zo zelf geen verspreider te worden. In dat geval is het dan goed om te weten dat ook de maskers met iets minder lagen nog altijd goed kunnen beschermen. Je kunt zo dus zorgen dat je bijvoorbeeld een virus of vervuiling niet inademt en ook niet ziek wordt. Dit is bijvoorbeeld handig op drukke plekken. Er zijn zelfs fases waarin dit een verplichting is. Let daar dus ook altijd goed op.

Anderen beschermen tegen jou

Je kunt het allemaal ook omdraaien. Ben je iemand die een virus bij zich draagt? Dan wil je anderen daarmee natuurlijk niet beschermen. Daarvoor heb je vaak niet de meest ingewikkelde en hoogst beschermende mondkapje nodig. Het is juist zaak om de druppels bij je te houden. Dat kan je al doen door in je ellenboog te hoesten en niesen. Je kunt dit ook doen met de meer simpele mondkapjes. Deze beschermen jou dus niet, maar kunnen wel anderen enigszins bescherming bieden. Dat is dus de ideale optie wanneer je niet fris bent. Dit is belangrijk.

Mondmaskers voor simpele taken

Er zijn natuurlijk ook hele andere redenen waarom je een mondmasker wilt gaan dragen. Denk bijvoorbeeld aan het feit dat je soms een plank moet schuren. Of je gaat met een verfspuit aan de slag. Om over schadelijke stoffen nog maar te zwijgen. In dat geval zijn er ook meer simpele modellen te krijgen. Dit is handig voor eenmalig gebruik voor zulke klussen. Wanneer dit dus de reden is om ze te gebruiken, dan kan je beter niet voor de modellen van hoge kwaliteit kiezen. Die zijn daar niet voor nodig. Die bewaar je voor later.

Kopen bij de specialist

Wel is het belangrijk om altijd zeker te zijn dat je de goede mondmaskers koopt en daar ook de goede prijs voor betaalt. Een mondmasker kopen bij Nobraa.com is daarom zeker aan te raden. Je bent er dan zeker van dat je de beste kwaliteit krijgt en dat je niet meer betaalt dan nodig is. Het is juist ook zo dat de specialist je dan dus een voordeel te bieden heeft. Daar is het je uiteindelijk ook om te doen. Je wilt ze immers wel optimaal kunnen gebruiken wanneer je ze eenmaal in huis hebt gehaald.

Geef een reactie