Auto&vervoerLifestyleTips

Caravan wassen: een stappenplan

Caravan wassen

Vanwege het coronavirus worden vakanties naar de andere kant van de wereld dit jaar lastig. Veel mensen zullen deze zomer daarom op pad gaan met de caravan. Ben jij een van die mensen? Met ons stappenplan kun je dan nog één keer de buitenzijde van je caravan grondig schoonmaken. Zo ga je goed voorbereid op pad.

Benodigdheden bij het caravan wassen

Bij het schoonmaken van de caravan zijn er een aantal producten die noodzakelijk zijn:

  • Tuinslang
  • Zachte borstel en/of doek
  • Caravan shampoo
  • Speciale reinigers voor de ramen
  • Caravan was

Stappenplan caravan wassen

  1. Begin met het volledig afspoelen van de buitenzijde van de caravan. Tijdens deze eerste stap verwijder je alle grove vervuilingen.
  2. Breng speciale caravan shampoo aan op de buitenzijde van de caravan. Gebruik bij het inwrijven hiervan een zachte borstel of doek, want te harde borstels kunnen voor schade op de lak zorgen. Verder raden we je aan om één zijde per keer te wassen. Als de caravan shampoo namelijk indroogt kunnen er vlekken ontstaan, dus door steeds een klein oppervlak van de caravan te wassen kun je dit voorkomen. Spoel tussendoor regelmatig schoon. Een andere tip die we voor je hebben is om het wassen van de caravan niet in de volle zon te doen, want door het felle zonlicht kunnen reinigingsmiddelen ook weer sneller indrogen en voor vlekken zorgen.
  3. Maak de ramen schoon met speciale raamreinigers. Als je namelijk andere reinigers gebruikt op deze gevoelige onderdelen, kan er schade ontstaan. Daarom kun je beter de ramen van je caravan wassen met een reiniger die hier speciaal voor ontwikkeld is. Ook het gebruiken van een hogedrukspuit is op dit soort onderdelen niet aan te raden, omdat de rubberen onderdelen los kunnen laten. Let op: ook op de lak is het gebruik van een hogedrukspuit risicovol, dus pas hier sowieso mee op en gebruik liever een tuinslang.
  4. Spoel de buitenkant van de caravan nog één keer goed na als je alle onderdelen schoongemaakt hebt om de laatste resten van alle reinigingsmiddelen weg te spoelen. Als je dit niet goed doet kunnen er strepen ontstaan.
  5. Zet de caravan na het schoonmaken in de wax. Caravan wax zorgt ervoor dat er een glanzende laag op de buitenzijde ontstaat. De laag heeft ook een beschermende werking, waardoor er ook in de toekomst minder snel vuiligheden op de lak blijven plakken.

Met ons stappenplan kun je op de meeste effectieve en veilige wijze je caravan schoonmaken. Zorg zo dat je klaar bent om hiermee op pad te gaan tijdens de vakantie.

Geef een reactie