Huis en tuinTips

De voordelen van een glazen balustrade

De voordelen van een glazen balustrade

Een balustrade wordt voornamelijk geplaatst als afscheiding, maar kan ook de veiligheid buiten de woning verhogen. Zo zien we dat deze bijvoorbeeld vaak op een balkon worden aangebracht. Hierdoor is het niet mogelijk om onverhoopt een misstap te maken en hierdoor van de hoogte te vallen. Natuurlijk wil het oog echter ook wel wat. Niet iedereen ziet te wachten op een ondoorzichtige balustrade. Dit neemt immers veel van het uitzicht weg en je voelt je veel meer ‘opgesloten’. In dat geval kunnen glazen balustrades de uitkomst bieden. Maar waarom zou je juist voor glas moeten kiezen? Wij zetten de voordelen voor jou op een rijtje!

Veilig & sterk

Mensen hebben al gauw de neiging om glas als iets heel kwetsbaars te beschouwen. Wanneer je een glazen kopje laat vallen of per ongeluk te hard neerzet, kan deze immers zeer snel breken of scheuren. Het is dan ook niet zo vreemd dat we bij een glazen balustrade misschien niet direct de functionaliteit zien. Bedenk echter wel dat dit niet zomaar glas is. Bij glazen balustrades wordt er van speciaal veiligheidsglas gebruik gemaakt. Dit is ontzettend sterk glas en breekt echt niet zomaar. Hierdoor geniet je altijd van een veilig gevoel op jouw balkon of terras en kunnen ook kinderen onbezorgd spelen en rondspringen.

Prachtige uitstraling

Het grootste voordeel van glas is natuurlijk de geweldige karakteristieke uitstraling. Glas geeft de balustrade direct een hele andere ‘touch’. Het geeft een balkon een luxe en moderne uitstraling. De juiste balustrade kan enorm veel betekenen voor de sfeer buitenshuis. Zet daarom je twijfels opzij en kies voor een glazen balustrade. Je zal versteld staan van de voordelen en het effect wat deze kunnen hebben op jouw balkon!

Doorzichtig

De belangrijkste eigenschap van glas: het is doorzichtig. Hierdoor behoudt het gebouw altijd zijn karakteristieke uitstraling, zonder dat de veiligheid in het geding komt. Ook op een balkon kan het heel prettig zijn om over een doorzichtige glazen balustrade te beschikken. Anders is het vaak niet mogelijk om, indien je zit, over het balkon heen te kijken. Hierdoor verlies je veel van het uitzicht en dat zou uiteraard zonde zijn. Met glazen balustrades is dit probleem gelukkig verleden tijd.

Sterker dan hout of metaal

Vind je het een beetje een gek idee om jouw terras of balkon af te schermen met een glazen balustrade? Kies je liever voor hout of metaal, omdat deze materialen in jouw ogen veel sterker zijn? Dan heb je het goed mis. Het is namelijk een groot misverstand dat glas nooit zo sterk kan zijn als dergelijke materialen. De techniek staat niet stil, daardoor worden de glassoorten steeds verder beveiligd en is het breken van dit glas bijna niet te doen. Glas is daarmee net zo veilig als hout of metaal, misschien zelfs nog wel sterker. Bovendien kan je er vanuit gaan dat de balustrades aan bepaalde veiligheidseisen moeten voldoen. Als het niet veilig zou zijn, zouden ze ook niet verkocht mogen worden. Wanneer je veiligheid hoog in het vaandel hebt staan en van de luxe van een glazen balustrade wilt genieten, kan je dan ook zeker opgelucht ademhalen!

Geef een reactie