Huis en tuinTips

3 tips als je een hovenier wilt inschakelen

hovenier tips

Het lijkt tegenwoordig eerder een uitzondering dan een regel te zijn: een huis met eigen tuin. Doordat de woningen doorgaans steeds kleiner worden en de bevolking blijft groeien, is het een grote luxe als je nog over een huis met tuin mag beschikken. Voor veel mensen geldt dit dan ook nog steeds als dé ultieme droom.

Wanneer je echter de geluksvogel bent die wél over een eigen tuin beschikt, zal je ook merken dat dit niet alleen maar voordelen heeft. Door de drukte van de alledaagse dag is het bijvoorbeeld moeilijk om deze goed bij te houden. Hierdoor loop je het risico dat de tuin overwoekerd raakt en hierdoor minder goed gebruikt kan worden. Hartstikke zonde natuurlijk, want hierdoor wordt het woongenot enorm verstoord. In dat geval kan het slim zijn om een hoveniersbedrijf in te schakelen. Voordat je echter een hovenier rondom Eindhoven opzoekt, is het wel belangrijk om te weten waar je op moet letten. Daarom geven wij 3 tips!

1.         Welke werkzaamheden zijn er nodig?

Allereerst is het belangrijk om te bepalen welke werkzaamheden er precies nodig zijn. Heb je hulp nodig bij het ontwerpen van de tuin? Wil je dat deze aangelegd wordt door een professional? Of heb je simpelweg hulp nodig bij het onderhouden van jouw stukje grond? In iedere situatie kan een hovenier solaas bieden. Natuurlijk zit er wel verschil tussen de kennis en vaardigheden van ieder hoveniersbedrijf. Kies daarom voor een bedrijf die veel ervaring heeft in het verrichten van de werkzaamheden die jij nodig acht. Dat geeft vertrouwen. Bovendien kan een hovenier pas een duidelijke offerte opstellen als deze weet wat er precies moet gebeuren.

kunstgras aanleggen

2.         Vraag meerdere offertes aan

Aan hoveniersbedrijven geen tekort. Daarom beschik je over de luxe om met meerdere hoveniers in gesprek te gaan. Bekijk hun websites, lees ervaringen van andere klanten en neem contact op met de verschillende hoveniers. Je merkt vaak al snel of deze persoon veel kennis en ervaring in zijn vak heeft. Bovendien kan het hoveniersbedrijf op basis van jouw wensen een vrijblijvende offerte opstellen. Door alle offertes naast elkaar te leggen, vind jij binnen no-time de voordeligste optie!

Let op: goedkoop is natuurlijk niet altijd de juiste keuze. Maak daarom een balans op tussen de ervaringen, kennis & ervaring en de kosten van het hoveniersbedrijf. Alleen dan kan je een weloverwogen beslissing maken!

tuin aanleggen

3.         Vraag om handige bespaartips

Wil je van een goed onderhouden tuin genieten, maar ook niet te veel geld kwijt zijn? Vraag dan gerust om handige bespaartips. Een hovenier kan jou vaak haarfijn uitleggen welke beplanting geschikt is om meer geld te besparen. Zo geniet je van een tuin die niet alleen voordelig is in onderhoud, maar waarbij ook het ontwerp gericht is op jouw beperkte budget. Schroom je niet om deze vraag te stellen. Je bent echt niet de enige en de meeste hoveniers komen direct met concrete plannen om jouw tuin zo budgetproof mogelijk in te delen. Voor een mooie tuin hoef je natuurlijk niet direct de hoofdprijs te betalen.

Geef een reactie